Harde tak for Degen

Philipp Degen er mannen som ikke lar seg knekke av skader og motgang. Nå ser han endelig ut til å ha fått fart på Liverpool-karrieren. Sveitseren setter pris på hjelpen Jamie Carragher gir ham.

- Jeg er en type spiller som liker å spille med hjertet utenpå drakta, og jeg elsker å spille fotball. Mens jeg slet med alle skadeproblemene, beholdt jeg troen på at jeg skulle komme tilbake. Jeg ønsket å kjempe for å vise at jeg kunne spille for Liverpool, og jeg tror alle nå er klar over at jeg ikke gir opp så lett, sier sveitseren til Liverpool Echo.

- Hva som har skjedd med meg tidligere betyr ikke noe nå. Jeg måtte bare vente på sjansen til å få vise meg fram. Jeg håper jeg har klart det nå. Carra har vært en stor inspirasjonskilde, spesielt i de to siste kampene mot Stoke og Tottenham. Han roper til meg hele tiden, forteller meg hvordan jeg skal posisjonere meg og hva jeg skal gjøre. Han er veldig viktig for oss, og også for meg. Noen ganger har han bedre oversikt over hva som foregår, fordi han er bak meg. Det er veldig bra, og til stor hjelp.

Degen fikk ganske mye juling av Tottenham-spillerne, og måtte tåle flere smeller, både i beina og hodet.

- Jeg føler meg litt forslått ja. Men for meg er det nesten som en ny følelse, da jeg har vært ute så lenge. Mitt første år i klubben var virkelig trist, men jeg beholdt fokus. Jeg ønsket å fortsette videre, og hjelpe laget når jeg fikk sjansen.

- Jeg ble utsatt for noen harde taklinger på onsdag, men jeg fullførte kampen. Jeg vet jeg kan bli enda bedre, og har fortsatt noe å lære. Det er viktig at jeg klarer det, for å bidra til å hjelpe laget.

- Vi var modige mot Tottenham. Det har vært mye press på laget og alle i klubben den siste tiden. Mot Tottenham fikk folk se et lag som ønsker å kjempe for Liverpool. Det er veldig viktig. Alle spillerne vet at vi kjemper det vi klarer, og vi skal ikke gi oss i kampen om fjerdeplassen. Vi må forsøke å gjøre vårt beste hver eneste dag. Vi har snakket mye sammen som lag, og fokusert på hvor viktig det er med en god lagånd.

- Vi sliter med en del skader, og da er det viktig at alle som kommer inn på laget tar vare på sjansen de får. Det kan bidra til at laget oppnår suksess. Mot Tottenham kunne man se at alle ville vinne. Vi holdt hodet høyt hevet, og viste fansen at vi vil kjempe for dem.

Liverpool har nå tatt 13 poeng på sine seks siste ligakamper, inkludert seire over rivaler om fjerdeplassen som Aston Villa og Tottenham.

- Det var viktig å slå Tottenham for alle, både spillere, stab, manager og fans. For alle i klubben. Alle vet at vi nå har nærmet oss fjerdeplassen. Vi gjorde det bra og jobbet hardt, men det var det minste vi kunne gjøre.

- Alle vet at vi ikke har spilt bra denne sesongen, men laget står mer sammen nå. Vi jobber hardt, og vi ønsker å gi fansen suksess. Mot Tottenham viste vi at vi vil kjempe fra første til siste fløytesignal.

- Nå vil vi forsøke å fortsette på samme måte, og prøve å vinne så mange kamper som mulig. Vi nærmer oss en posisjon på tabellen som er mer i tråd med det vi forventer av oss selv, og vi fokuserer på å ta fjerdeplassen. Vi skal holde koken, for vi akter å være blant de fire øverste på tabellen når sesongen er over.