Henry svarer på flere spørsmål

Nettstedet Red and White Kop har offentliggjort flere av svarene som NESV-sjef John W. Henry har gitt, på spørsmål nettstedets brukere har stilt ham.

Liverpool.no har oversatt store deler av disse spørsmålene og svarene. Stoffet i sin helhet, på engelsk, finner man ved å trykke på denne linken.

- Hvordan vil NESV markedsføre klubben globalt, for å ekspandere og øke klubbens globale profil?

- Den beste måten å markedsføre Liverpool FC globalt på, er å vinne. Supporterskaren er allerede stor globalt. Klarer vi å stable et godt nok lag på beina, vil alt ordne seg av seg selv. Vi har dessuten et meget sterk kommersiell avdeling ledet av Ian Ayre. Ian og hans medhjelpere har allerede tatt lange steg i riktig retning. Vi vil jobbe for å gi ham ressursene til å ekspandere Liverpool FC globalt.

- De siste 18 månedene har det ikke vært noen med fotballkunnskaper og fotballerfaring i toppledelsen og i styrerommet, og dette har resultert i en del dårlige avgjørelser. Dette må rettes på før man bestemmer seg for fotballstrategi fremover. Hvordan tar dere tak i denne situasjonen?

- Vår første ansettelse var Damien Comolli. Damien har en filosofi som ikke er ulik vår egen. Men han er bare den første vi ansetter. Vi kjenner ikke til engelsk fotball, men vi kjenner sportsbransjen og hva som kreves for å oppnå suksess. Først må du få på plass de riktige folkene, deretter må du gi dem de ressurser de behøver for å oppnå suksess. Med reglene for finansielt fair play som trer i kraft neste år, vet vi at vi må søke å øke våre inntekter. Dette er et område vi mener vi er veldig sterke på. Og LFC har som sagt allerede en sterk kommersiell avdeling.

- Hvordan vil du selv være involvert i klubben til daglig? Vil du og Tom Werner være jevnlig i Liverpool? Vil noen i NESV-organisasjonen ha tilhold i Liverpool permanent?

- Vi vil jevnlig være i London og Liverpool. Det er mye som skal gjøres. Vi snakker om Red Sox og LFC daglig, sju dager i uken. Vi benytter oss også av telefonkonferanser, i tillegg til tiden vi oppholder oss i Liverpool. Vi lever i en digital verden, der ingenting er lokalt lenger. Det har aldri vært lettere å jobbe selv om du er langt unna. Men det vil bli vanskelig å holde seg unna Anfield. Vi har virkelig satt pris på de dagene vi har hatt i Liverpool så langt.

- Dere har hevdet at dere har «fantastiske strategiske tenkere» i organisasjonen. Kan du fortelle litt mer om dette?

- Det mest strategiske jeg kan gjøre er å ikke kommentere dette spørsmålet. Det jeg kan si er at vår organisasjon og vår stab er veldig sterk på mange områder. Vi skal forandre navn på organisasjonen fra New England Sports Ventures til Fenway Sports Group. Denne gruppen vil besitte sterke, intelligente, strategiske tenkere. Vi diskuterer fortløpende hva vi kan gjøre for å forbedre oss på flere områder, fra anlegg til spillerprestasjoner.

- Hvilke kvaliteter og verdier mener du at dere kan bringe til LFC for å berike og komplementere de tradisjonelle verdiene i klubben? Foruten penger og investeringer, hva kan dere bringe til klubben i form av visjoner, kvaliteter, filosofi og personligheter?

- Det er opp til oss å løse problemene som har plaget klubben en tid nå. Klubben har fantastiske inntekter, men de må fordeles på en fornuftig måte. Inntektene er for lave på kampdagene. Det er et problem vi må løse. Det vil bli et vanskelig problem å løse. Hadde det vært lett, ville problemet ha vært løst for mange år siden. Mange engelske klubber har dette problemet. Vi må være modige, smarte og aggressive skal vi klare å gjøre det riktige for lokalsamfunnet, supporterne og klubben på lang sikt.

- Liverpools verdier er velkjente. Det som gjør Anfield så spesielt ut over klubbens spesielle historie, er folkene som frekventerer Anfield hver kampdag. De setter først og fremst pris på klubben. Vi må sørge for at alle som bærer en Liverpool-drakt og alle som er ansatt av klubben setter klubben foran alt annet.

- I Boston vet alle spillere som bærer en Red Sox-drakt hva dette innebærer. Det er noe veldig spesielt. Det betyr svært mye. Dette blir man påminnet i forbindelse med sesongoppkjøringen hvert år. Det er et privilegium å jobbe for Boston Red Sox – på alle nivåer. Vi har Red Sox ambassadører som sørger for å spre budskapet om hvor meget vi setter pris på våre fans og besøkende.

- Verdiene vi streber etter i Liverpool må komme fra supporterne. Vi kan ikke ha ansatte i klubben, på akademiet, Melwood eller Anfield, som ikke kjenner til og setter pris på klubbens verdier. Vi må få alle i klubben, fra topp til bunn, til å trekke i samme retning. Det vil vi klare. Vi vil gjøre feil på veien, men det er opp til oss selv å korrigere disse. Med den supporterskaren denne klubben har, vil vi bli utrolig suksessfulle om alle trekker i samme retning.

- Vurderer du aktivt å la supportere ha innflytelse i klubben, enten gjennom å la de få kjøpe en andel av klubben, ha valgte supporterrepresentanter i styret eller ved å opprette fansforum eller andre kanaler for å kommunisere med supporterne?

- Dette er ting vi nå skal begynne å se på. Vi må diskutere disse tingene, kommunisere hva vi kommer frem til og innføre en ordning som Liverpool FC kan dra nytte av på lang sikt. Å svare på disse spørsmålene kan betraktes som en del av det å lytte til fansen. Men vi har akkurat kommet i gang med dette.

- I Boston prioriterer dere å produsere deres egne unge spillere. Under forrige manager begynte LFC med et ungdomssystem basert på Barcelonas model. To lovende spillere fra dette systemet ble solgt i sommer, og fansen frykter nå at dette arbeidet ikke vil bli prioritert lenger. Kan du bekrefte at dere ønsker å investere i den beste ungdomsatsingen som er tilgjengelig, slik at dere kan produsere unge spillere for førstelaget?

- Jeg har besøkt akademiet tre ganger, og har hatt møter med Jose Segura og Rodolfo Borrell. De blir nøkkelpersoner for Liverpool i fremtiden. De vet at jobben de gjør har høy prioritet hos oss. Jeg har lovt dem saker og ting. Vi akter å gi dem de ressursene de behøver for å bygge for fremtiden.

- Vi trenger unge spillere verdig en topp fire-klubb. De vil ikke produsere raske løsninger, men vår filosofi er basert på drift på lang sikt. Det er en slik strategi som har resultert i at Arsenal og Manchester United er så sterke. De har forstått noe vi også har forstått i Boston – for å være konstant sterke ute på banen, må du ha en konstant tilgang på unge talenter som har blitt utviklet og modnet på riktig måte. Det fokuserer vi på. Det er også filosofien til Damien Comolli.

- I løpet av de siste årene har flere av lagets beste spillere forlatt klubben. Planlegger dere en strategi for å beholde Fernando Torres?

- Klubben har vært gjennom en veldig vanskelig periode. Nå er den perioden over. Vi har håndtert baseballspillere og racerførere på høyeste nivå. LFC har også spillere på høyeste nivå. Disse spillerne ønsker alle det samme. De ønsker å vinne. Det er opp til oss å bygge et vinnerlag som tar klubben fremover. Det er opp til spillerne å vinne nå. Vi så et lag på banen mot Chelsea, som viste hva det er i stand til å utrette. Vi vet også hvor tøff den engelske ligaen er i år. Man kan ikke ta resultater for gitt lenger. Denne klubben kan prestere bedre. Det er feil å legge all skylden på manageren eller andre enkeltindivider. Klubben må prestere opp mot sitt potensial hver eneste kamp. Gjør den ikke det, vil den ikke vinne.

- Når det er sagt, så må vi begynne arbeidet med å investere i denne klubben slik at den fremstår som bedre på banen. Om vi kan gjøre dette med hell i januar? En del folk jeg har snakket med tviler på det. De fleste mener at det vil bli sommer før vi virkelig kan begynne å forbedre oss. Alle spillerne må trekke i samme retning hver eneste kamp. De må leve opp til klubbens historie og forventninger.

- Jeg har møtt flere av spillerne, og hatt private samtaler med noen av dem. Jeg har blitt veldig imponert over dem som personer. De er usedvanlig intelligente, og ønsker alle å være i klubben. Spørsmålet de har stilt, og med rette, er om klubben vil bevege seg i riktig retning. De ønsker alle å se at den gjør det. Jeg har vært ærlig om vår filosofi, og hva vi vil forsøke å oppnå. Noen ønsker seg en kjapp løsning. Andre foretrekker fokus på det langsiktige, noe som er veldig vanskelig å fokusere på for de fleste spillere. Men som jeg sa tidligere, må alle trekke i samme retning. Hver eneste dag. Alle må være fokuserte på hva som må gjøres i neste kamp vi står overfor, og hva som kreves i løpet av denne kampen. Klubben kan ikke kreve mindre enn det. Som en innsiktsfull spiller sa til meg: «Samholdet må være der, som i en familie. Vi må stå samlet.»