Henry testet Anfield-gresset

John W. Henry forteller at det var stort å helt alene kunne gå ut på Anfields grønne gressmatte i går, vel vitende om at han er eier av Liverpool FC.

- Det første jeg ønsket å gjøre når jeg ankom Liverpool var å gå ut på Anfield, og det var det første jeg gjorde i morgentimene i går. Jeg gikk ut på banen, og var helt alene, forteller han til Daily Telegraph.

- Jeg kunne rett og slett ikke vente med det. Jeg hadde bare besøkt Anfield en gang tidligere, og det besøket var så alt for kort. Jeg elsker Fenway, og jeg elsker Anfield. Når stadion står tom og solen står opp, da er det en helt magisk følels å gå ut på banen vel vitende om at vi er de nye eierne av klubben, legger han til.

- Liverpool ligner litt på Boston. Sport er lidenskap begge steder. De siste ni årene har vi vært klar over at hva vi gjør har betydning for millioner av mennesker, så vi er litt forberedt på hva som venter oss i Liverpool. Men jeg sier bare litt, fordi vi vet ikke så veldig mye om engelsk fotball.

Henrys kompanjong, Tom Werner, sier at de begge nå prøver å suge inn så mange inntrykk som mulig så raskt som mulig, både av byen og klubben.

- Jeg har selv spilt fotball siden jeg var guttunge, og kjenner Premier League. Jeg har faktisk vært på en del kamper i England tidligere, og vi studerer nå begge Liverpools historie. Vi var akkurat innom museet.

- Vi håper at når vi blir gamle, så vil vi bli husket for å ha forlatt klubben i bedre forfatning enn da vi kom til den.

Duoen besøkte nylig Emirates Stadium, for å se hvordan Arsenal blir drevet.

- Jeg vet ikke om de er en god modell. Situasjonen der er helt annerledes, men jeg er en stor fan av Arsene Wenger. Han er en fin fyr. Og vi er begge fans av hvordan organisasjonen til Arsenal fungerer, uttaler John Henry.

- Dette er ikke London eller Manchester, men heldigvis er Liverpool en global klubb, så vi satser på å øke de globale inntektene. Den kommersielle avdelingen har gjort en fantastisk jobb de siste par årene, og nå setter vi oss enda høyere mål.

- Jeg håper andre klubber ikke ignorerer de finansielle aspektene av UEFA sine fair play regler. Vi vet det handler om inntekter, og å generere inntekter for å konkurrere på høyeste nivå. I Boston kjemper vi med New York Yankees, og her akter vi å kjempe med Manchester United, Arsenal og Chelsea. Det er en enorm utfordring, og vi er klar over at det medfører mye hardt arbeid for å klare dette.

Hva så med stadionplanene?

- Å renovere Anfield er en mulighet, men vi skal utforske alle muligheter. Dette er en veldig komplisert sak. Vi må snakke med alle interessegrupper. Vi skal ikke gå ut med masse lovnader om stadion nå. Vi må finne ut hva vi skal gjøre først.

Det virker imidlertid som en banedeling med Everton er utelukket også for NESV.

- Det virker å være veldig kontroversielt. Etter hva jeg har hørt, appellerer det ikke til folk flest, uttaler Henry.

- Min beskjed til supporterne er at dette blir en vanskelig jobb. Det blir tøft å få denne klubben dit den hører hjemme. Det innebærer mye hardt arbeid. Så det vil ikke skje over natten. Vi skal jobbe langsiktig med tanke på fremtiden.

- Du ønsker å konkurrere på høyeste nivå, og du ønsker å få sjansen til å konkurrere med de beste. Dette er vår sjanse til å konkurrere på høyeste nivå i verdens mest populære sport. Du får ikke slike sjanser ofte.

- Å eie Red Sox har vært en utrolig greie for oss. Juvelen i amerikansk baseball. Og nå får vi historien, tradisjonene og den globale attraksjonen som Liverpool er. Du kan ikke la en slik sjanse gå fra deg.