Heyseltragedien markeres med supporterkamp

Liverpool- og Juventus-fans skal markere 25-årsdagen for Heyseltragedien med en fotballkamp på The Academy i Kirkby lørdag klokken 14.00 lokal tid. De håper på denne måten å bringe supporterne nærmere sammen.

Supportere fra fanzinet og nettstedet Liverpool Way skal spille mot sine likesinnede hos Juventus i en kamp på Liverpools ungdomsakademi i Kirkby. Kampen vil markere 25-årsdagen for Heyseltragedien der 39 tilskuere omkom, derav de fleste Juventus-fans, da en vegg kollapset som følge av sammenstøt mellom de to klubbenes supportere under Serievinnercupfinalen i 1985.

Andrea Lorentini, sønn til en av de omkomne i ulykken og leder for ofrenes støttegruppe "Comitato Heysel”, ønsker tiltaket velkommen.
- Vi er virkelig rørt over at Liverpool- og Juventus-fans skal minnes ofrene på denne måten, og jeg er glad for at de omkomne vil bli husket med et viktig arrangement.

Dave Usher, redaktøren av fanzinet Liverpool Way, forklarer at kampen er et forsøk på å styrke båndene mellom de to klubbene og bringe lagenes supportere nærmere sammen.

Italienerne vil være representert ved Serafino Ingardia, en Juventus-supporter som bor i Liverpool, og han håper kampen kan kaste lys over 25-årsdagen.
- Jeg har alltid følt at noe mer bør gjøres for å prøve å klare luften mellom Liverpool- og Juventus-fans.

- Etter å ha bodd på Merseyside i over fem år har jeg sett med mine egne øyne hvordan Liverpool-fans beklager den tragiske kvelden og føler seg oppriktig lei seg for det som skjedde og at det skal ikke ha skjedd.

- Det har vært vanskelig å komme nærmere, men dette er en måte å sende en positiv melding til både Juve- og Liverpool-fans, og 25-årsdagen er rett tid til å gjøre dette.

Usher, som skal spille kampen, mener det er riktig tid for at Liverpool-fansen viser sine Juventus-kolleger at de ikke har glemt sin rolle i katastrofen.

- Det er fortsatt noen problemer mellom Liverpool og Juventus, og vi håper dette kan være en måte å hjelpe til å forbedre forholdet mellom de to klubbenes supportere. Vi ønsker å sette opp en samlet front og vise folk i Italia at vi ikke har glemt.

Liverpool FC støtter kampen, og har tilbudt supporterne å bruke ungdomsakademiet i Kirkby. Akademidirektør Frank McParland har hjulpet til med å organisere kampen.