Hodgson føler seg ikke trygg

Roy Hodgson føler seg åpenbart ikke trygg på å beholde jobben, etter at New England Sports Ventures overtok som eiere av Liverpool FC like før helgen.

- Det vil være en trist dag for fotballen og en veldig trist dag for Liverpool FC, dersom jeg etter åtte kamper får sparken, etter den pomp og prakt jeg ble ønsket velkommen til klubben med, uttaler Hodgson til Daily Mail.

- Liverpool brukte mye penger på kompensasjon til Fulham for å hente meg hit. Jeg ble fremstilt som en av de beste managerne som finnes. Dersom folk begynner å si at jeg ikke duger i det hele tatt etter åtte kamper, og jeg må forlate klubben, vil det være en trist dag både for meg og klubben, legger han til.

- Det er ikke Liverpools stil å gjøre noe slikt. Liverpool har opp gjennom årene alltid stått for det motsatte av slikt. Dette er klubben som ga Bill Shankly 15 år til å bygge klubben, og som brukte de neste 10 årene til å sørge for at folk som jobbet under Shankly fortsatte hans arbeid. Jeg finner spekulasjoner om min fremtid fornærmende både overfor meg selv og klubben.

- Liverpool tok ikke lett på ansettelsen. Det tok dem to måneder å komme til en avgjørelse. De intervjuet en rekke folk før de bestemte seg for at jeg var rette mann, og de betalte Fulham den kompensasjonen de forlangte.

- Dette er ikke en jobb jeg aktet å ha i to og en halv måned. Jeg aktet å ha den lenger enn det. Men jeg er klar over at dersom vi fortsetter å tape, så vil folk si at jeg ikke er riktig mann for jobben.

De nye eierne har imidlertid ikke kommet med noen som helst antydninger om at Hodgson må forlate sin post allerede nå. Heller det motsatte.

- Vi har snakket med spillerne og vi har snakket med Roy. Vår beskjed var enkel: Vi er her for å støtte og oppmuntre dere. Vi er her for å stabilisere klubben og svare på spørsmål som spillerne og manageren måtte ha. Vi ønsker å være smarte eiere, og lytte, sier John W. Henry.

- Vi spiste lunsj med noen av spillerne. Steven Gerrard satt ved vår side, og han var svært glad for at nye ledere var på plass. Vi ønsket å forsikre ham at vi vil gjøre alt som står i vår makt for å forbedre situasjonen, fortsetter han.

- Spillerne virker optimistiske. Det er en flott moral i klubben. Det var veldig positivt. Vi ble oppmuntret. Jeg mener vi har gjort alt vi kan for å forsikre Roy at vi ikke har kommet inn for å gjøre forandringer. Vi er her for å bygge. I Boston hadde man en dysfunksjonell situasjon mellom manageren og daglig leder da vi ankom. Det er ikke tilfelle her, avslutter NESV-sjefen.

- Det fine for meg er at de nye eierne er logiske folk. Jeg har hørt de har besøkt Arsenal for å se hvordan ting gjøres der, og det er ikke tvil om at Arsenal er en fantastisk modell som klubb. Arsene Wenger har fått tid, og han har brukt den godt ved å rekruttere fornuftig. Han går ikke til eieren og ber om £150M, uttaler Roy Hodgson.

- Jeg ønsker ikke at folk skal tro at Hodgson ikke har ambisjoner. Men Wenger prøver å bruke pengene klubben tjener fornuftig. Det er ikke tvil om at jeg er samme type manager, og at jeg også ønsker å gjøre det på denne måten, legger han til.

- Det er mange fans der ute som synes alt var så mye bedre før, og som tror at vi kan trylle frem en slik situasjon igjen ved å knipse med fingrene. Men det er også svært mange som skjønner at klubben har beveget seg i feil retning, at dette måtte stoppes, og at vi nå må bevege oss i riktig retning igjen. Det er hva jeg vil forsøke å få til i min tid her, fortsetter Hodgson.

Manageren håper imidlertid at det i fremtiden blir mer snakk om å kjøpe nye spillere enn å stoppe nåværende spillere fra å forlate klubben.

- Jeg må ofte minne meg selv på å ikke tenkte for mye på dette temaet. Alle spør seg om hva som har skjedd med Fernando Torres. Kanskje det ikke har skjedd noe som helst. Kanskje spiller han bare ikke opp mot sitt beste, og er misfornøyd med egne prestasjoner. Vi snakker om fotball her, ikke forskning. Folk gjør feil. I fjor sa folk at Dimitar Berbatov ikke spilte bra. Nå gjør han det.