Hodgson fornøyd med trekningen

Roy Hodgson er glad for kort reise mot et kjent lag, og forventer hardere motstand hvis man slår ut Sparta Praha. Manageren vil toppe laget når Liverpool starter med cupspillet i Europa League.

- Jeg synes det er en god trekning, sier Hodgson til liverpoolfc.tv. – Det er mange gode lag i turneringen, selv blant de som ikke var seedet.

- Sparta Praha er et lag som alle kjenner godt til. Praha er en by det er lett å komme til, en vakker by og det vil bli lettere å finne informasjon om Sparta enn for eksempel Rubin Kazan og Kharkiv.

- Det er aldri lett når det er snakk om de 32 lagene som enten har kvalifisert seg gjennom gruppespillet eller kommer fra Champions League, men jeg er meget tilfreds med den trekningen vi har fått.

- Det vil bli en enda hardere oppgave, sier manageren om muligheten til å møte enten Lech Poznan fra Polen eller Braga fra Portugal i neste runde. – Begge lagene har gjort det ekstremt bra. Jeg så Braga på fjernsyn i en av deres kamper fra Champions League og synes de var uheldige som ikke gikk videre. Lech Poznan gjorde det også godt ved å gå videre fra sin gruppe på bekostning av Juventus.

- Igjen kunne vi ha møtte en motstander fra Moskva eller enda lenger unna, eller vanskelige plasser som Tyrkia eller Hellas. Jeg synes det alltid er bedre å spille i mer sentrale Europa da reisingen blir mye lettere. Det tar kortere tid og kan også tappe spillerne for mindre krefter.

- På det tidspunktet av sesongen når vi skal spille igjen i Europa League spiller vi tre kamper i uka. Jeg vil da ikke ha den luksusen som jeg har hatt så langt med å spare spillere i Europa. Vi er nå i cupspillet og vil ikke ha den muligheten da det vil være viktig å spille med sitt beste lag hver gang dersom vi ønsker å gå videre i turneringen.