Hodgson frustrert over dårlig bortestatistikk

Roy Hodgson erkjenner overfor The Guardian at de fleste lagene han har ledet har slitt på bortebane. Nå gjør manageren helomvending i forhold til tidligere uttalelser, og innrømmer at problemet delvis kan ligge på det mentale planet.

- Jeg har flere dårlige erfaringer på bortebane. Selv i Halmstad på 70-tallet, det året vi vant vårt andre mesterskap, vant vi ikke vår første bortekamp før i andre halvdel av sesongen. Og før det vant vi ikke en bortekamp på to sesonger. Vi gikk rett og slett to sesonger uten å vinne en bortekamp, noe som er ganske rart for et lag som vant ligaen i 76 og 79, uttaler Liverpool-manageren.

På hjemmebane har Liverpool vunnet fire, spilt to uavgjort og tapt en kamp denne sesongen. På bortebane er det motsatt, de har vunnet en, spilt to uavgjort og tapt fire.

- Vi går til bortekampene på samme måte som til hjemmekampene. Det er ingen forskjeller i opplegget. Vi har ikke en hjemmetaktikk og en bortetaktikk. Vi ønsker å gjøre det samme med ballen og det samme uten ballen, både hjemme og borte. Man kan ikke benekte at publikum på Anfield gir oss en fordel. Publikum løfter spillerne. Hjemmelag har også en tendens til å få flere dommeravgjørelser med seg. Slik er livet. Men slike ting er av mindre betydning. Det viktigste er at vi må bli mer positive, ha større tro på oss selv, få flere baller inn i feltet og flere til å hjelpe Fernando Torres til å komme inn bak motstanderens forsvarsrekke. Dette er de tingene vi jobber med hele tiden.

- Det kan også skyldes spillertypene du har. Jeg vet ikke. Grunnen til at vi ikke har gjort det bra nok på bortebane er at vi ikke har skapt nok sjanser. På hjemmebane er dette helt annerledes. Der kommer vi oftere bak forsvaret til motstanderne, og får slått flere innlegg inn i feltet. Vi får våre spisser inn i feltet, og Fernando er i ferd med å finne sitt gamle jeg. Vi kjørte noen sprinttester forleden dag, og Fernando var raskest. Det er bra å vite både for ham og oss. Vi nærmer oss.

- Det kan også ligge på det mentale planet. Kanskje finnes det en underliggende følelse av at ett poeng på bortebane er nok, mens vi vil vinne på hjemmebane. Det er veldig farlig å tenke slik, men kanskje gjør du det ubevisst. Dersom det er slik, må vi rette på det. Dersom laget er godt nok til å slå Tottenham, så burde vi klare det både hjemme og borte. Er vi ikke gode nok, resulterer det i tap både hjemme og borte. Vi går til kampen med tro på oss selv, samtidig som vi vet at vi møter et veldig bra lag. Vi kjenner til hvilke problemer Spurs vil skape for oss.