Hodgson håper å få bygge sitt eget lag

Roy Hodgson beskriver Liverpools nye eiere som en positiv tilvekst for klubben. Nå håper han at John Henry og Thomas Werner gir ham sjansen til å få bygge sitt eget lag, slik at han kan ta litt mer ansvar for resultatene.

Mandag kveld beskrev Liverpool-eier John Henry resultatene så langt denne sesongen som «uakseptable».

- Eierne er veldig intelligente folk, som har en veldig klar visjon. De ønsker at denne klubben skal være blant de fire beste, kommenterer Roy Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Men samtidig skjønner de at det ikke blir lett denne sesongen, når de kjøpte klubben i oktober og jeg kom inn i juli, legger han til.

- Det er ikke bare å heve en tryllestav, og så er du der. Det er mye arbeid som må gjøres, og på et eller annet tidspunkt trenger jeg å få vite at jeg har litt mer innflytelse på hvem som kommer til klubben, slik at jeg kan ta litt mer ansvar for resultatene.

- For øyeblikket jobber jeg hovedsaklig med et lag som har vært her lenge, men jeg er fornøyd med det, og jobben disse spillerne gjør. Jeg klager ikke på noen måte.

- Men eierne vet at det er en jobb som må gjøres i alle deler av klubben, ikke minst når det gjelder spiller-rekruttering. Det vil bli interessant å se hvor raskt vi kan gjøre noe på det feltet.

- Det behøver ikke være riktig å forsøke og fikse dette kjapt. Vi må kanskje være tålmodige. Eierne har nevnt det. Det kan ta litt tid, men forhåpentligvis skjer det snart. Forhåpentligvis denne sesongen, i stedet for neste eller den deretter.

- Med eiernes hjelp skal vi få dette 100% riktig, for vi vil bli bedre som lag også. Alt som har skjedd med eierne fremstår for meg som 100% positivt. De har vært helt fantastiske.

- Dette er en klubb med en utrolig historie. En klubb som ikke bare ønsker – men forventer – å vinne trofeer. Ikke minst i Europa, hvor vi har gjort det veldig bra denne sesongen.

- Jeg føler presset av historien, og jeg er glad for at jeg har hatt mot til å gjøre det vi har gjort i Europa. Jeg har intet ønske om å bli Liverpool-manageren som ikke klarte å ta laget videre fra gruppespillet.

- Jeg ville ha vært en meget lykkelig mann dersom jeg kunne ha vært like fornøyd med våre 17 ligakamper som jeg er med prestasjonen vår i Europa League denne høsten.