Hodgson håper å få penger i januar

Etter at NESV nå er bekreftet som nye eiere av Liverpool FC, øyner manager Roy Hodgson sjansen til å få et noe romsligere transferbudsjett i januarvinduet.

- Eierskiftet betyr at vi i fremtiden kan investere i spillere på en annen måte enn tilfellet var i det forrige transfervinduet. Da hadde vi ikke mye penger å rutte med. Uvissheten med tanke på fremtiden har vært stor, og vi har ikke vært sikker på om vi ville få noe å bruke på spillere i januar. Det faktum at klubbens gjeld nå slettes umiddelbart, setter oss i en helt annen finansiell posisjon enn vi har vært i tidligere, slår Hodgson fast overfor Press Association.

- Jeg har ikke fått dette bekreftet, men jeg vil anta at det som tidligere har gått med til å betale renteutgifter nå muligens vil være tilgjengelig for spillerkjøp. Dersom disse pengene blir gjort tilgjengelig for meg, vil vi føle oss ganske velstående, legger han til.

- Jeg visste at jobben ville bli vanskelig, men jeg hadde håpet på en god start for å gjøre livet lettere. Det fikk jeg ikke. Jeg har hele tiden vært klar over at det er en stor jobb jeg har å gjøre her, og jeg vet at den jobben vil bli enklere med nye eiere og mindre finansielle problemer enn vi har hatt den siste tiden.

- Vi er i en oppbyggingsfase, og jeg tror at de nye eierne vil hjelpe oss med dette. Vi kan ikke nekte for at de forrige eierne var upopulære blant folk i klubben og hos fansen, som mente at de tappet klubben for penger og holdt den tilbake ved ikke å frigjøre pengene som klubben tjente på kommersielle aktiviteter til spillerkjøp og nytt stadion. Forhåpentligvis vil dette nå endre seg.

- Vi har en begrenset spillertropp. Den er ikke så sterk som troppene til mange av våre rivaler. Jeg ønsker at den skal bli sterkere.

- Jeg har ikke enorme alternativer til startelleveren for øyeblikket. Spesielt gjelder det på topp. Vi mangler også forsvarsspillere. På midtbanen har vi ganske mange spillere, og mange som spiller i samme posisjon. Nå ønsker jeg bedre balanse i troppen, men jeg får ikke gjort noe med det før om to og en halv måned.