Hodgson prioriterer ligaen

Roy Hodgson gjør det klinkende klart at han prioriterer Premier League foran Europa League foran kveldens returkamp mot Trabzonspor. Tyrkerne bebuder at de kommer til å angripe med alt de har.

Spillere som Steven Gerrard, Fernando Torres, Daniel Agger, Milan Jovanovic, Javier Mascherano og Maxi Rodriguez sitter hjemme når Liverpool skal forsvare sin knappe 1-0 ledelse i det nordøstlige Tyrkia i kveld. Roy Hodgson tar en kalkulert risiko med Europa League, fordi han prioriterer Premier League.

- Ingen ønsker å ryke ut av europacupene på et tidlig tidspunkt. Vi har uten tvil fått den tøffeste trekningen av de seedede lagene. Oppgaven som venter oss er tøff. Men det er ikke tvil om at ligaposisjonen vår i mai er av større interesse enn hvordan vi gjør det i Europa League. Men jeg understreker at vi uansett ikke skal være nonchalant når det gjelder sistnevnte turnering, uttaler Liverpool-manageren til Liverpool Daily Post.

- Dersom vi ikke går videre, er det fordi vi ikke har spilt godt nok. Det kommer ikke til å være på grunn av dårlige holdninger eller manglende vilje. Jeg har utelatt Torres så han kan spille på søndag. Jeg kan ikke si at Europa-ligaen har prioritet, legger han til.

- Det ville ha vært uklokt å benyttet Torres i denne kampen. Han spilte sin første hele kamp på mandag. Vi må være forsiktige med kneet hans. Faktum er at han fortsatt har et treningsprogram for preseason, og vi fant ut at det vær mest fornuftig å ikke ta noen sjanser om vi ønsker å benytte ham på søndag.

- Vi ønsket ikke å presse kneet hans unødig, og det ville ha vært uklokt å benytte ham mandag, torsdag, søndag. Legeteamet mente det ville ha vært for tøft for ham. Ikke minst med tanke på at han er uttatt til Spanias landskamp mot Argentina i neste uke.

- Kampen i kveld blir en test om troppen er sterk nok. Torres er den eneste spilleren som ble hjemme på Merseyside som kunne ha spilt kampen. Jeg har tatt med det som jeg anser som den sterkeste troppen vi har tilgjengelig for øyeblikket.

- Jeg synes vi er uheldige som ikke kunne reise til Tyrkia med en større ledelse. 2-0 ville ha gjort ting enklere, da vi vet at Trabzonspor er et sterkt lag på hjemmebane. Det blir en spennende fotballkveld.

- Trabzonspor var gode på Anfield, og jeg synes ikke de var spesielt defensive. De var solide og sterke. På Anfield hadde vi støtte fra 40 000 på tribunene. I kveld vil situasjonen utvilsomt være omvendt. Trabzonspor vil ha hjemmebanefordelen, og det er vi som må kjempe mot de elleve på banen og den tolvte mann på tribunen.

Tyrkerne akter å angripe
Trabzonspor-manager Senol Gunes lover at hans lag skal angripe med alt de har i kveld.

- Jeg var ikke fornøyd med bortekampen mot Liverpool, for målet vårt var å score på Anfield. Vi tapte 1-0, og det var ikke noe godt resultat for oss. Dette er en stor utfordring for oss. Liverpool fortjener å være i Champions League, men de spiller i Europa-ligaen. Det vil bli vanskelig for oss å nå gruppespillet, uttaler Gunes til Liverpool Daily Post.

- For å bli et storlag må du passere hinder som dette, og det er hva vi vil forsøke å gjøre. Vi akter å spille med mange offensive spillere, for å skape sjanser og score mål. Planen på Anfield var å involvere en del kreative spillere som kan å drible, men dessverre fikk vi ikke mange sjanser til å score, avslutter han.