Hodgsons to kapteinskandidater

Med Steven Gerrard og Jamie Carragher på sidelinjen, må Liverpool-manager Roy Hodgson avgjøre hvem som skal få kapteinsbindet i de neste kampene. Valget står mellom Pepe Reina og Sotirios Kyrgiakos.

Steven Gerrard er ikke tilbake før møtet med Newcastle 11. desember, mens Jamie Carragher må vente til månedsskiftet februar/mars før han igjen kan aksle Liverpool-trøya i en offisiell kamp. Dermed må Roy Hodgson bestemme seg for hvem som skal bære kapteinsbindet frem til Gerrard returnerer.

- Jeg må tenke mer på det, men det er to muligheter, sier Hodgson til Liverpools offisielle nettsted. - Pepe Reina er det ene alternativet, og på mange måter er han det åpenbare valget. Men vi har også Soto Kyrgiakos, som kommer til å starte kampen på torsdag, sier Liverpool-sjefen.

Hodgson er klar på hvilke kvaliteter han ser etter når han skal utpeke lagets kaptein i de neste kampene.

- Man velger noen som har gjort det bra for klubben, som har vært her i flere år, og en du vet har de rette holdningene som smitter over på de andre spillerne.

Tirsdag morgen kom meldingen om at visekaptein Jamie Carragher skal opereres, og følgelig må belage seg på tre måneder på sidelinjen. Roy Hodgson innrømmer at skaden kom svært ubeleilig.

- Det er en massiv smell, spesielt siden Steven Gerrard nettopp pådro seg en skade. Lite tydet på at Carragher var i fare for å bli skadet, men plutselig fikk han en alvorlig smell - det er en av de tingene det er vanskelig å takle, tilstår Hodgson overfor Liverpoolfc.tv.

- Han er viktig for klubben, sier Hodgson om Carragher. - Han har den gamle Liverpool-mentaliteten: Vi skal ikke bli slått, uansett hva. Han tar det med seg på banen, og det smitter over på de andre, avslutter Hodgson.