Huang skylder på Broughton

Kenny Huang bestemte seg for å trekke seg fra kampen om et oppkjøp av Liverpool FC etter at han ble desillusjonert over tidsplanen og tempoet i arbeidet til Liverpools styre.

Sunday Telegraph skriver at Kenny Huang var lite imponert over Liverpools manglende vilje til å sette opp et tidsplan for gjennomføring av en overtagelse. Han skal også ha vært bekymret for at Broughton insisterte på at styret skulle reservere seg retten til å kunne akseptere et bud i 11. time fra en annen kandidat selv om betingelse for et salg var avtalt.

Brughton har hele tiden vært klar på at de ikke ville forhaste seg med et salg. Kilder nær prosessen mener det er i klubbens beste interesse å ha et åpent sinn overfor den ledende budgiver helt til siste minutt.

Huang, som var den eneste reelle kandidaten til et oppkjøp av klubben, kom med en uttalelse fredag. Der meddelte han at han ikke lenger skulle vurderes som en kandidat til å kjøpe ut de nåværende eierne Tom Hicks og George Gillett.

Det har vært sådd tvil om Huang hadde finansene i orden til å ta over Liverpool FC, men hans rådgivere insisterer på at finansene var sjekket og godkjent av Royal Bank of Scotland og Barclays Capital. De sies også at han har levert inn alle papirene klubben krevde.

Huang ble sett på som seriøs aktør av alle parter knyttet til salget, men kineseren ble mer og mer frustrert over styrets unnvikende opptreden. Han ble i en periode nektet eksklusivitet til å sluttføre sitt bud i forrige uke. Han ønsket en avtale i havn før overgangsvinduet stengte. Han var også bekymret for at BarCap hadde vært involvert i et mislykket forsøk på en refinansieringsavtale med Hicks og Gileltt i juni.

Kilder i Liverpool og Barcap mener det ikke er et tilbakeslag for salgsprosessen at Huang har trukket seg. Det har blitt antydet at det er så mange som fire bud på bordet, men så langt har ingen andre grupper bekreftet sin interesse. Liverpools styre antas å diskutere muligheter dersom et salg ikke kommer i stand.

Kilde: Sunday Telegraph