Ikke overrasket av N'Gog

Roy Hodgson er ikke overrasket over David N'Gog, som nå står med 4 mål på sesongens tre første kamper. Roy Hodgson forteller at han forsøkte å hente spilleren på lån til Fulham. Forklarer også hvorfor man ikke anket Cole sin utvisning.

Den unge franskmannen David N'Gog fekk mye ansvar da Fernando Torres var skadeplaget forrige sesong. Fernando Torres pådro seg en skade i VM-finalen, og dermed var N'Gog også førstevalg i starten av denne sesongen. Han har absolutt vist at han har fortjent tilliten, og han har så langt scoret 4 mål på tre kamper. Roy Hodgson er ikke overrasket over hvordan 21-åringen har spilt så langt.

- Jeg kan ikke si at han har overrasket meg. Han spiller slik jeg trodde han kunne og skulle, sier Hodgson om spilleren som kom til klubben for £1.5 millioner i 2008.

- Når det kommer til vurdering av spisser, så er det ofte to forskjellige vurderinger. Vurderingen fra treneren og spillerne som setter pris på hva spilleren gjør - men dersom han ikke scorer mål så setter ikke folk som supportere og massemedia pris på jobben han gjør.

- Jeg forsøkte å låne han da jeg var i Fulham, men vi fikk avslag da Liverpool ikke ønsket å låne han ut.

- Det endte med at vi hentet Stefano Okaka fra Roma, men da vi forhørte oss om N'Gog fikk vi beskjed om at han ikke var tilgjengelig. Så jeg har alltid vært begeistret for han.

Manageren ønsket ikke å sette noe mål for hvor mange scoringer N'Gog skulle klare i år.

- For å score 20-25 mål må du spille rundt 50-60 kamper. Jeg kan ikke si at jeg ønsker det for øyeblikket, da det vil bety at Torres vil få få kamper. Jeg setter ingen mål for han i form av antall mål. Målet mitt for han er at han er god nok til å spille for Liverpools førstelag, så om jeg velger å spille med en spiss, så kan han gjøre det han har gjort for oss så langt.

Roy Hodgson fikk også spørsmål om hvorfor man valgte å ikke anke Joe Cole sitt røde kort mot Arsenal på søndag.

- I en ideell verden ville en anke kun blitt basert på at noen ser på det, og sannsynligvis vil være enig med meg i at det var strengt å vise han ut.

- Men slik det er med regelverket og disiplinærkomiteer, er det veldig strengt på hva du egentlig kan anke. Vi var bekymret for at en anke kanskje ville føre til økt straff, noe som ville vært enda verre for oss, og derfor droppet vi det.

- Det er skuffende, fordi du ønsker å få en god start på sesongen, og håper alle spillerne dine er skadefrie og spilleklare, så du kan sette dem inn på laget ditt. Men disse tingene skjer i fotball, avsluttet Hodgson.