Javier når 100 Premier League-kamper

Javier Mascherano har slitt med en skade de siste dagene, og er tvilsom til kveldens kamp mot Manchester City. Spiller han blir dette Premier League-kamp nummer 100 for argentineren.

Javier Mascherano har vært linket vekk fra Anfield og Liverpool hele sommeren. Uken før transfervinduet stenger, vurderer fortsatt Inter Milan og Barcelona fortsatt å lokke argentineren til Italia og Spania. Roy Hodgson har gjort det klart at han ikke akter å selge Masch dersom ikke interesserte klubber kommer opp med 240 millioner kroner for midtbaneanker. Mascherano selv har gjort det klart at han trives i Liverpool, men at verken han eller hans kone trives i England. Men enn så lenge spiller han for de røde, og i kveld kan han altså nå milepælen 100 Premier League-kamper, melder Liverpools offisielle hjemmeside. De første fem kampene i Premier League kom som West Ham-spiller.

Mer statistikk før møtet mot Manchester City:

I ligahistorien har Liverpool 74 seire over Manchester City, mens eastlenderne har vunnet 37. 37 kamper har endt uavgjort.

I Manchester har Liverpool vunnet 29 ganger, 24 har endt med hjemmeseier, mens 21 kamper har endt med poengdeling.

Vinner Liverpool i dag, så blir dette lagets 2000. seier i ligahistorien og deres 350. i Premier League.

I fjor endte kampen mellom lagene målløst på City of Manchester Stadium, og endte dermed Citys rekke med 21 kamper på rad med scorede mål.

Dette var The Reds sitt sjuende besøk på Eastlands. De har vunnet to, spilt fire uavgjorte og tapt en. Tre av de siste fire kampene i Manchester har endt målløst. Åtte av de siste tretten ligamøtene mellom lagene i Manchester har endt målløst. Fem av de siste sju møtene mellom Liverpool og City hjemme og borte har endt i poengdeling.

Liverpools største ligaseier over Manchester City kom i april 1982 hvor de vant 5-0. Liverpool har vunnet tre av de siste 14 bortekampene mot City (tre tap og åtte uavgjort), men har tapt bare en av de siste ti kampene. The Reds har tapt bare to av de siste 20 ligamøtene hjemme og borte mellom de to lagene. Laget er ubeseiret i de siste ti ligamøtene og har holdt målet rent i de siste sju møtene. Siden starten av Premier League, har Liverpool vunnet tolv av 26 møter, mens City har vunnet tre.

Den siste Liverpool-spilleren som scoret et hat trick mot Manchester City, var Michael Owen på Maine Road i september 2002. Dette er også den eneste gangen en Liverpool-spiller har greid dette borte mot City.

Roy Hodgson vant siste sesong to og spilte en uavgjort i de tre møtene med City i Manchester som Fulham-manager.

Martin Skrtels første Liverpool-mål kom mot Manchester City på Anfield siste sesong.

Det er sju år siden Liverpool unngikk å vinne noen av de to åpningskampene på sesongen.

The Reds har vunnet bare en av de siste ni bortekampene i Premier League, 4-0-seieren over Burnley i april.

Siste sesong endte City over Liverpool i ligaen, for første gang siden 1991-92-sesongen, da City ble nummer fem, plassen foran de røde, i det som var den siste sesongen i den gamle 1. divisjon.

Før dette var den siste gangen City endte over Liverpool var i 1967/68-sesongen, da City sist vant ligaen.

Pablo Zabaleta ble utvist i kampen mot Liverpool på City of Manchester Stadium for to sesonger siden. Emanuelle Adebayor og Patrick Vieira er de to andre av dagens City-spillere som har sett det røde kortet mot de røde, fra den gangen de spilte i Arsenal.

Den siste City-spilleren som scoret et hat trick mot Liverpool var på Anfield i 1937, da Eric Brook scoret tre av målene da Manchester City vant 5-0. Den største seieren over de røde kom i september 1935, da de vant 6-0.

Manchester City har ikke vunnet hjemme på de siste fem kampene mot de røde og har kun scoret to mål. Den siste seieren kom i april 2005 da Kiki Musampa scoret et mål i siste minutt. City har ikke slått Liverpool med mer enn ett mål siden laget vant 3-1 på Maine Road i 1977-78-sesongen.

Siste seong tapte City tre kamper på hjemmebane, for Everton, Manchester United og Tottenham, alle på de siste seks ukene av sesongen. På de siste seks kampene har de kun greid å vinne en kamp. Årets sesong ble innledet med en målløs kamp mot Tottenham i London.

Citys målløse kamp mot Liverpool i februar er den eneste gangen siden mars 2008 at laget ikke har greid å score minst ett mål på hjemmebane.

Glen Johnson feirer sin 26. bursdag i dag. Liverpool.no gratulerer jubilanten.