Johnson gleder seg til VM

Glen Johnson er en av tre Liverpool-spillere i den foreløpige engelske VM-troppen. Høyrebacken har allerede begynt å glede seg til mesterskapet i Sør-Afrika.

Glen Johnson kom ikke med i troppen da England reiste til VM i Tyskland for fire år siden. Derfor er han ekstra motivert foran det kommende mesterskapet.

- Jeg tar ikke noe for gitt før den endelige troppen på 23 mann er plukket ut, men det vil være fantastisk om jeg får spille i Sør-Afrika. Jeg er fornøyd med egen form denne sesongen, og nå må jeg bare gjøre så godt jeg kan fremover, uttaler Johnson til Liverpool Echo.

- Det er en guttedrøm å spille for England i et VM. Jeg husker jeg så mesterskapet i Italia i 1990 på TV som guttunge, og VM var alltid noe stort. Jeg kom ikke med i troppen for fire år siden, og husker jeg så kampene mens jeg var på ferie i Dubai, forteller forsvarsspilleren.

- Jeg har alltid beholdt troen på at jeg skulle få spille i VM selv en dag. Jeg har tro på egne ferdigheter. Når jeg var ute av landslagsdiskusjonen, fokuserte jeg bare på å gjøre mitt beste for klubben min. Jeg svor på at jeg skulle ta vare på sjansen om jeg fikk en ny mulighet på landslaget.

Da Fabio Capello tok over landslaget ble Johnson tatt inn i varmen igjen. Siden den gang har London-gutten vært fast inventar i troppen. Capello har beskrevet Johnson som en av de beste høyrebackene i verden.

- Det er alltid hyggelig at manageren har tro på deg. Det gir deg litt ekstra selvtillit, sier 25-åringen som står bokført med 20 landskamper.

- Til tider får jeg frihet til å gå fremover og hjelpe laget i angrep, men som forsvarer er hovedoppgaven min i forsvar. Fabio er en stor manager og en hyggelig kar. Han er fantastisk med laget. Han gir alle beskjed om å kjempe for England, og få jobben gjort. Jeg mener spillerne responderer på slikt. Hans treningsopplegg er førsteklasses, og taktisk står han ikke tilbake for noen.

- Fabio gjentar ofte at vi kan slå hvem det skal være. Han får det beste ut av laget, og har definitivt gitt troppen mye selvtillit. Jeg er heldig som har fått jobbe under store managere som Jose Mourinho, Harry Redknapp, Rafa Benitez og Fabio. De er alle veldig ulike, og har sine egne meninger. Men jeg har lært noe av dem alle.

Johnson prøver imidlertid å tone ned forventningene foran mesterskapet i Sør-Afrika.

- I kvalifiseringen la vi stein på stein. Vi fikk en flott rekke med seire, spilte virkelig bra og holdt flyten. Vi har en sjanse, og spillerne vil gi alt i turneringen. Vi vil føle presset, men dersom nasjonen står bak oss vil det gi spillerne mer selvtillit. Det er mange gode lag i mesterskapet, men jeg anser Spania som vår argeste konkurrent. De har et fantastisk lag. De vant EM, og har spilt meget godt sammen i flere år.

- Vi har en virkelig sterk tropp nå, men alle lag merker det dersom de beste spillerne ikke er i form. For å ha en sjanse må våre beste spillere spille opp mot sitt beste. Steven Gerrard er utvilsomt en av de beste midtbanespillerne som finnes, og Wayne Rooney kan score mål ut av ingenting.

Under VM i 2006 misbrukte både Steven Gerrard og Jamie Carragher sine forsøk fra ellevemetersmerket da det ble straffesparkkonkurranse i kvartfinalen mot Portugal. Det var femte gang på 16 år at England røk ut av en stor turnering på straffesparkkonkurranse. Johnson kvier seg imidlertid ikke til å ta straffespark dersom han skulle bli plukket ut til det i løpet av mesterskapet i Sør-Afrika.

- Jeg lar ikke slike ting påvirke meg. Jeg klarer å holde hodet klart, og vil fokusere på å gjøre jobben. Skulle jeg få sjansen til å ta et straffespark, vil jeg ta utfordringen på strak arm.