Juve utelukker Rafa?

Sportsavisen La Gazzetta dello Sport tror ikke at Rafael Benitez lenger er aktuell for Juventus, og at man i Torino nå jakter en ny italiensk trener.

Italiensk presse har i flere uker hevdet at Rafael Benitez er favoritt til å ta turen til Juventus, og at en kontrakt i praksis har ligger klar til underskrivelse for Liverpools spanske manager.

Ifølge La Gazzetta dello Sport er ikke dette ryktet lenger like glovarmt, etter at Rafa de siste dagene har uttrykt ønske om å fortsette på Anfield. Han har samtidig sagt at han ønsker at stjernespillere som Fernando Torres og Steven Gerrard skal forbli i helrødt.

Benitez har samtidig vært nøye med å ikke bekrefte at dette vil skje, men at han har hatt konstruktive samtaler med Martin Broughton og at han gjerne vil bli på Merseyside dersom forholdene blir lagt til rette slik han ønsker. I klartekst vil en anta at det siste betyr at han får en akseptabel sommer i forhold til å hente spillere og ikke måtte kvitte seg med nøkkelfigurer på laget. Det er blitt signalisert at formann Broughton og Rafael Benitez igjen skal møtes denne uka, som kan ble helt avgjørende for hvem som skal være sportslig leder for Liverpool FC til neste sesong.

La Gazzetta dello Sport tror imidlertid nå mindre på at Rafa går til et Juventus som har hatt en like svak sesong som Liverpool, men hvor det skal være penger å bruke på spillerkjøp foran neste sesong. Skulle Benitez ta turen til støvlelandet må klubbene bli enige om kompensasjon med utgangspunkt i at han skal kunne kreve £16M fra Liverpool ved brutt kontrakt. Avisen mener imidlertid at Juve nå sirkler seg inn mot enten Cesare Prandelli hos Fiorentina eller Luigi Delneri i Sampdoria.