Kan N’Gog rette opp statistikken?

En må over et halvt hundre år tilbake for å finne en dårligere ligastart for Liverpool. Et lyspunkt i en mørk sesong så langt har vært scoringshungeren til David N’Gog i Europa League.

De røde ligger nest sist i Premier League og mange vil undre seg over hvor lenge Roy Hodgson vil overleve som manager nå som nye eiere har kommet inn. Manageren har nå latt sju spillere som ville vært kandidater til en startplass på laget bli igjen på Merseyside foran møtet med Napoli i Europa League, enten som følge av skader eller at de hviles til søndagens kamp mot Blackburn.

Tallene er derfor i stor grad i mot Liverpool foran bortemøtet med Napoli i kveld. En positiv statistikk er at David N’Gog har scoret fem mål på de siste fire kampene i årets sesong av Europa League. Den unge franskmannen vil ventelig spille på topp også på Stadio San Paolo.

Noen tall foran kveldens kamp:

+ Napoli er motstander nr. 111 som Liverpool møter i en E-Cup, og den 7. fra Italia.

+ I årets seks kamper i Eurola League har man vunnet fem og spilt en uavgjort, og bare sluppet inn ett mål.

+ Da Joe Cole scoret eter 27 sekunder mot Steaua, var det tidenes raskest mål for Liverpool i Europa.

+ Bare Martin Kelly har startet hver kamp i Europa League denne sesongen.

+ David N’Gog har scoret fem mål på de siste fire kampene i EL.

+ Siden starten av forrige sesong har Roy Hodgson bare tapt fire av 25 kamper i Europa, hvorav 16 er vunnet.

+ Liverpool har bare vunnet to av sine åtte bortekamper i Italia. De vant 2-0 (Owen 2) mot Roma i UEFA-Cupen 2001 og 1-0 (Torres) mot Inter i Champions League i 2008. I de øvrige seks kampene har ikke Liverpool maktet å score.

+ Liverpool har ikke vunnet noen av sine seks kamper etter at man vant mot Steaua.

+ På sine sju siste kamper har Liverpool holdt buret rent bare en gang.

+ Napoli ble forrige sesong nr.6 i Serie A. Treneren Walter Mazzarri erstattet Roberto Donadoni i oktober 2009, da han kom fra Sampdoria.

+ Lagets toppscorer er Edinson Cavani. Han har ni scoringer totalt og tre i Europa League denne sesongen. Andre kjente spillere er Marek Hamsik (Slovakia), Walter Gargano (Uruguay) og Azeguiel Lavezzi (Argentina). Paolo Cannavaro, bror av Fabio, spiller også på laget, samt Andrea Dossena som fikk 31 kamper for Liverpool.

Kilde: liverpoolfc.tv