Kan tangere Shankly-rekord

Dersom Liverpool vinner kveldens kamp mot Trabzonspor i Trabzon, vil Roy Hodgson ha tangert Bill Shanklys klubbrekord ved å vinne alle de fire første europacupkampene som Liverpool-manager.

I Liverpools første sesong i europacupene (1964-65) slo de røde Reykjavik og Anderlecht både borte og hjemme. Dette kan nå Hodgson altså tangere, ved å oppnå lignende resultater mot Rabotnicki og Trabzonspor.

Det har kun skjedd en gang i løpet av de siste 28 årene at Liverpool har blitt eliminert fra europacupene etter å ha vunnet første kamp på hjemmebane. Det skjedde for ni år siden, da Liverpool tok med seg en 1-0 ledelse til returoppgjøret mot Bayer Leverkusen i Tyskland. Tyskerne vant imidlertid hjemmekampen 4-2.

Liverpool har brukt 25 spillere på sine tre kamper i Europa så langt denne sesongen. Rekorden for en sesong i europacupene er 28 spillere, noe de røde benyttet i 2001/02.

Liverpool har aldri vunnet i Tyrkia mot tyrkisk motstand. De fire kampene har endt med en uavgjort og tre tap. De røde vant bare en av sine fire bortekamper i Europa League forrige sesong, nemlig 3-1 seieren over Unirea.

Dersom Liverpool holder nullen i kveld, vil det være første gang på nesten fem år at Merseyside-klubben har holdt nullen i fire kamper på rad i europacupene. I 2005/06 unngikk de røde baklengs i fem Champions League-kamper på rad.

Pepe Reina har holdt buret rent i 30 av sine 66 europacupkamper for Liverpool. Dermed er han ni kamper uten baklengs bak klubbrekorden til Ray Clemence.