Kapteinsvervet er et privilegium

Jose Reina har ledet Liverpool som kaptein i Steven Gerrard og Jamie Carraghers skadefravær. Det har den spanske målvakten gjort med stolthet.

- Selv om jeg kun har vært kaptein i en kort periode, så er jeg veldig stolt. Men jeg hadde gjerne sett at noen annen hadde båret kapteinsbindet dersom det hadde betydd at laget hadde vunnet kamper og trofeer. Når jeg en dag gir meg som fotballspiller, kan jeg nå uansett se tilbake og si at jeg var kaptein for Liverpool. Det er ikke mange forunt å oppleve et slikt privilegium, sier Liverpools nummer 25 til LFC Weekly.

Reina ble nylig den Liverpool-keeperen i historien som klarte å nå 100 ligakamper uten baklengsmål på kortest tid. Dermed slo han Liverpool-legender som Ray Clemence, Elisha Scott og Bruce Grobbelaar.

- Jeg kan vel ikke si at slike rekorder i seg selv er så viktige for meg. Det er bare tall. Da er det langt viktigere å være en del av Liverpools historie. Men jeg er også ydmyk i forhold til dette, da det ikke er lett å komme fra utlandet og sette slike rekorder. Det er ikke så mange eksempler på spillere som kommer fra utlandet og blir lenge i en og samme klubb.

- I fremtiden blir det kanskje enda færre muligheter for utlendinger til å sette slike rekorder, fordi spillerne skifter klubb stadig oftere over hele Europa.