Kinesere sjekker regnskapsbøker

Investorer i Kina hevder at man er i samtaler med LFC, etter at kjøpesummen for de røde skal ha blitt redusert. De vil eventuelt ha Rafael Benitez, men fortsatt rykter om Juventus.

Sunday Mirror har sitater fra den kinesiske forretningsmannen Kenneth Huang om at man for andre gang vurderer å kjøpe Liverpool FC.

Huang skal arbeide sammen med partner Andrian Cheng (31) om en mulig avtale for Anfield-klubben. Cheng er medlem av en forretningsfamilie som er ranket som verdens 112 rikeste, og som er en av de største i østen takket være butikkkjeder og eiendomsdrift.

- Samtaler har funnet sted de siste månedene og vi er nå inne i en kritisk fase, hevder Kenneth Huang.

- Jeg håper virkelig det kan bli et vellykket bud. For øyeblikket holder våre revisorer på med å gå igjennom bøkene og mitt legale team er i nær kontakt med deres. Vi har en sterk motstander fra midtøsten, men dette kan bli sluttført i juni.

- Jeg ble først kontaktet i 2008 (om å få kjøpe LFC), da jeg var i Singapore for å overvære Formel 1 i Singapore, men da var prislappet 1 milliard dollars (ca £650M).

- Det var helt urealistisk, slik at det ble avslått. Prisen har gått vesentlig ned og vi snakker sammen igjen.

- Jeg ønsker at Liverpool skal vinne Champions League og Premier League, og jeg synes Benitez er en meget god trener.

For å sette dette i perspektiv uttalte nylig medeier Tom Hicks at han forventet å få inn fire ganger så mye som de £219M man betalte for Liverpool Football Club i februar 2007.

Samtidig fortsetter ryktene i Italia om at Juventus står klar med et tilbud til Rafael Benitez som manageren på Anfield vil ha vanskelig for å kunne avslå. Storklubben, som i likhet med Liverpool synes å falle utenfor neste års Champions League, skal ifølge spekulasjonene stå klar med en kontrakt verdt £5M i året for Rafa i tillegg til et stort transferbudsjett. Kulørt italiensk presse hevder at Benitez ønsker å ta med seg sin assistent Mauricio Pellegrino, sjefspeider Eduardo Macia og fysisk trener Paco De Miguel til Torino.