Kinesere viser interesse for LFC

The Independent hevder at en kinesisk multimillionær er i innledende samtaler med Barclays Capital om et kjøp av Liverpool FC. Zhu Jun (44) har skapt seg en formue gjennom gamblingselskaper på internett.

Kineseren har ikke lagt inn noe konkret bud på Liverpool FC ennå, ifølge The Independent. Zhu Jun er grunnlegger, styreformann og daglig leder i bookmakerfirmet The9 Ltd, et av Kinas ledende gamblingselskaper online. Lokale kilder hevder til avisen at 44-åringen er ”oppriktig interessert” i klubben.

Da Zhus gamblingselskap ble børsnotert på Nasdaq-børsen i 2004 kunne kineseren innkassere rundt £60M, og hans personlige formue har vokst betydelig siden den gang. Zhu har alltid vært fotballinteressert, og er formann og majoritetseier av Shanghai Shenhua i den kinesiske superligaen.

En kilde i Shanghai beretter at Zhu allerede har hatt to møter med Barclays Capital for å undersøke hvor landet ligger med hensyn til et kjøp av Liverpool FC. Banken har som kjent fått i oppgave av styreformann Martin Broughton å finne en kjøper av Liverpool FC.

The Independent hevder at det første møtet Zhu hadde med BarCap fant sted i Hong Kong i slutten av april, mens det andre var i Shanghai i forrige uke. Det skal være forretningskilder i Kina som har kommet med denne informasjonen. En talsmann for BarCap nekter å kommentere opplysningene.

Broughton ønsker som kjent ikke lekkasjer eller uttalelser i pressen før Liverpool FC er solgt. Likevel er det folk som tydeligvis ikke klarer å holde munn.

- Stemningen er i ferd med å bli mer optimistisk, men vi er ikke i nærheten av å komme i mål med noen avtale ennå, siteres det som The Independent karakteriserer som en insider.

Avisen hevder at BarCap har kontaktet mer enn et dusin interessenter etter at de fikk i oppdrag å selge LFC. Alle som tidligere har vist interesse for klubben skal blant annet ha blitt kontaktet.

Zhu skal representere et konsortium av kinesiske forretningsmenn, og det er grunn til å tro at flere av disse er eiere av kinesiske superligaklubber. Kineserne mener imidlertid at amerikanernes prisforlangende på £800M er det dobbelte av det de anser som en realistisk verdsetting.

The Independent slår også fast at Hicks og Gillett ikke kommer til å gi Rafael Benitez sparken. En kilde innad i LFC skal ha fortalt avisen at det ”ikke er en sjanse i havet for at det skjer”  ettersom klubben i så fall må betale Benitez £16M i kompensasjon. Det er uaktuelt for amerikanerne.