Kineserne kommenterer ryktene

En talsmann for den kinesiske forretningsmannen Zhu Jun kommenterer nå ryktene om at hans arbeidsgiver er interessert i å kjøpe Liverpool FC. Det gjøres i kryptiske ordelag.

The Independent meldte tildigere i dag Zhu skal ha holdt innledende møter med Barclays Capital om et kjøp av Liverpool FC.

- Jeg kan ikke gi dere noe informasjon om dette for øyeblikket, sier Zhus assistent, Zhou Liang, til Reuters på telefon fra Shanghai.

- Informasjonen har kommet fra engelsk side. Informasjon forflytter seg veldig raskt, mens andre trenger transportmidler for å reise. Det er langt fra England til Kina. Det tar tid å reise. De jeg snakker om må reise med fly eller ta sjøveien. De er på vei. Så snart de kommer til Kina, vil jeg gi dere beskjed,  lyder den kryptiske uttalelsen fra Liang.

Dersom Zhu virkelig skulle mene alvor, og får kjøpt klubben, vil han bli den første Liverpool-eier som har spilt mot laget han eier. Zhu skal nemlig ha spilt fem minutter under et pseudonym da Shanghai møtte Liverpool i en preseason-turnering i Nederland i 2007.

Zhu kjøpte Shanghai United i 2006, før han ble majoritetseier av den mer suksessfulle byrivalen Shanghai Shenhua ett år senere, og slo sammen klubbene under kontroversielle omstendigheter.