Kuyt advarer mot gamle kjente

Dirk Kuyt advarer sine lagkamerater mot sine gode venner Peter Crouch og Rafael van der Vaart foran morgendagens kamp mot Tottenham på White Hart Lane. Duoen har til sammen gjort 16 mål for Spurs så langt denne sesongen.

- Rafael er en god spiller. Jeg tror faktisk han har scoret i alle Tottenhams hjemmekamper denne sesongen, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Det er en utrolig statistikk for en spiller i hans posisjon. Han er jo ikke noen spiss egentlig. Han ser seg alltid om etter muligheter, og også etter å gi muligheter til sine lagkamerater, fortsetter Kuyt om sin lagkamerat på det nederlandske landslaget.

Kuyt spilte også sammen med Peter Crouch i to sesonger.

- Jeg har ikke snakket med ham på en stund, men jeg har sett ham i aksjon. Han er en god spiller, og Crouch er en av grunnene til at Rafael spiller så bra. Crouch header ned ballen til Rafael hele tiden. På hver ball som blir slått langt til Crouch, header han den ned til Rafael som scorer. Det minner meg om da jeg selv spilte sammen med Crouch. Han headet ned ballen til meg, noe som resulterte i noen scoringer. Peter og Rafael fungerer godt sammen.

- Vi vet Spurs er et godt lag, men vi har også gode spillere og jeg tror vi kan oppnå et godt resultat.

Kuyt har selv en god statistikk mot Tottenham, da han har gjort fire mål på åtte kamper mot dem. To av disse målene kom i kampen mot Spurs på Anfield i januar.

- Det var en merkelig situasjon, fordi jeg scoret mot Heurelho Gomes. Vi har spilt mot hverandre mange ganger i Holland. Han snakket til meg på nederlandsk, og prøvde å bringe meg ut av fatning. Jeg følte presset, fordi jeg måtte straffesparket om igjen. Jeg syntes det første forsøket var helt greit, men det gikk bra til slutt.

Med Steven Gerrard ute med skade, er det Kuyt som skal ta eventuelle straffespark på White Hart Lane i morgen også.

- Stevie er ute for øyeblikket. Han er vår faste straffeeksekutør. Det er ikke mange som kan gjøre det bedre enn ham. Men dersom ikke andre ønsker å ta dem, så gjør jeg det med glede. Jeg har ikke bommet på straffespark i Liverpool, men jeg bommet på noen tidligere i karrieren. Jeg husker fra tidlig i min Utrecht-karriere, like etter debuten, jeg var bare 18 år gammel og bommet på straffespark.

- Men skal du bli en god straffeskytter, tror jeg også du må ha bommet på noen. Da lærer du å håndtere presset og ansvaret det medfører å ta straffespark.

Kuyt har spilt bare ni av Liverpools 14 ligakamper denne sesongen, grunnet to skader han har pådratt seg med landslaget. Nå føler han at formen er i anmarsj igjen etter ankelskaden som holdt ham utenfor i flere kamper.

- Jeg blir stadig bedre. Ankelen er fortsatt litt hoven, men jeg har klart å gjennomføre fire kamper nå, noe jeg er fornøyd med. Det har vært frustrerende med skadene. Jeg var i god form i begynnelsen av sesongen, og så pådro jeg meg to skader. Du ønsker å hjelpe laget, og jobbe sammen med dine lagkamerater for å komme ut av den vanskelige situasjonen vi var i. Da er det tøft å sitte skadet på sidelinja.