Kuyt runder 200 kamper

Dirk Kuyt vil etter alle solemerker bli inkludert i Liverpools startoppstilling borte mot Hull i morgen, og vil dermed runde 200 kamper for Liverpool FC. Ny Golden Glove for Jose Reina om han holder nullen på KC Stadium.

Dirk Kuyt spilte sin 100. ligakamp for Liverpool borte mot Hull forrige sesong, så det er litt av et sammentreff at han nå ser ut til å runde 200 kamper totalt for klubben på samme bane.

Dersom Liverpool vinner kampen i morgen, blir det klubbens ligaseier nummer 2000 og den 350. i Premier League.

Samtidig vil Rafael Benitez lede de røde i sin 350.kamp som Liverpool-manager. Hans meritter på disse kampene er 197 seire, 73 uavgjorte kamper og 79 tap.

Dersom Liverpool holder nullen i morgen, vil det garantere Pepe Reina en ny Golden Glove. Utmerkelsen må han i så fall kanskje dele med Petr Cech, om Wigan ikke scorer mot Chelsea i morgen. Dette blir i tilfelle Reinas fjerde Golden Glove på fem sesonger.

Dette betinger selvsagt at det blir Reina som vokter buret for Liverpool. I så fall vil Reina ha spilt samtlige ligakamper for tredje sesong på rad.

Liverpool har aldri tapt mot Hull. Lagene har møttes 15 ganger, og de røde har vunnet 12 av kampene. Merseyside-laget har scoret i samtlige av sine ni ligakamper mot Hull gjennom tidene.

Liverpool har tatt bare 20 poeng på bortebane denne sesongen. Det er lavest poengsum på bortebane blant de åtte øverste lagene på tabellen. I fjor plukket de røde 43 poeng på bortebane.

Rafael Benitez sitt mannskap har gjort 18 ligamål på bortebane denne sesongen. 10 av disse har kommet i tre kamper (Bolton, West Ham og Burnley).

Et tap i morgen vil være Liverpools 20. for sesongen. I så fall det høyeste siden 1992/93-sesongen, da man også tapte 20 kamper.

Liverpool har ikke tapt kamp i siste serierunde siden de tapte 2-1 for Chelsea i 2003.

Allerede nedrykksklare Hull har vunnet seks hjemmekamper i Premier League denne sesongen. Ingen har vunnet færre. De har ikke vunnet borte.

Iain Dowie ble ansatt som midlertidig manager i Hull i mars, etter at Phil Brown fikk sparken. I de åtte kampene som laget har spilt siden den gang har man kun vunnet en gang (hjemme mot Fulham) og har bare plukket fem poeng. Hull har faktisk bare gjort tre mål på sine seks siste kamper, og har bare holdt nullen to ganger på sine siste 16 kamper.

På hjemmebane er Hulls statistikk seks seire og sju tap på 19 kamper. Det er imidlertid verdt å merke seg at de slo både Manchester City og Everton hjemme, og holdt Chelsea til uavgjort. Arsenals seiersmål på KC Stadium kom fire minutter på overtid.

Kilde: Liverpoolfc.tv