Lander eventyrturné

Med Liverpool FCs svakeste sesongstart på mange tiår, var det ikke selvsagt at det å skulle gi ut tidenest første offisielle LFC-bok på norsk og turnere med den skulle bli noen særlig opptur. Men denne uka ender forfatter av ”Liverpoolhjerter” Ragnhild Lund Ansnes dette årets særdeles vellykkede bokturné med boksigneringer sammen med Vegard Heggem og litteraturlavvo i Trondheim.

I tre år forsket Ragnhild på Liverpool-supporterne for å forstå den røde lidenskapen og skrive bok om hva fotballen gir fansen. Etter å ha reist ukentlig rundt i Norge på kombinert bok -og jubileumsturné er hun imponert over den store interessen og lidenskapen for klubben ved Merseyside også denne sesongen med eierbråk og særdeles svak sesongstart. Liverpoolsupporterne er i alle fall ingen medgangssupportere!
 
"Denne høsten har vært et eventyr som jeg aldri kommer til å glemme," sier forfatterdebutanten som til tider har vært målløs og rørt av de lange køene av folk som vil kjøpe boka og få den signert. Hele 24 byer har hun besøkt, alltid i selskap med en utvalgt Liverpool-legende, som Phil Neal, Roy Evans, Gary Gillespie, David Fairclough og Bruce Grobbelaar. Mange av disse stedene sammen Supporterklubben, som har markert sitt 30-års jubileum denne høsten – og laga rød fest sammen med lokale Liverbirdsklubber. 

Det som har gjort mest inntrykk på Ragnhild er alle de som har avslørt at de vanligvis ikke leser bøker, men som har slukt denne boka og både grått og ledd høyt underveis. Dessuten er hun stolt over at mange partnere av fotballsupportere, som aldri har likt fotball, har lest boka og meldt tilbake at de faktisk har fått litt større forståelse for partnerens lidenskap, men samtidig fått litt trøst selv på hvordan det kan være å være supporter-gressenke(mann). Det finnes faktisk de som har blitt omvendt til Liverpool-supportere etter å ha lest boka!
 
Sjekk: Liverpoolhjerter.nos Adventskalender

"At boka mi kan bygge noen broer mellom folk i samlivet, og at jeg kanskje har fått noen flere til å ha lyst og lese bøker, er det jeg er mest stolt over. Ikke salgstallene," sier Ragnhild til liverpool.no. Men hun har all grunn til å være stolt av salgstallene også. Hun solgte raskt ut det store førsteopplaget på 5000 bøker og nå er andre opplag på full fart ut.
 
Boksignering i Trondheim
De som bor i Midt-Norge kan sikre seg et signert eksemplar og samtidig møte Vegard Heggem på førstkommende onsdag, 15. desember klokka 16-17 på Ark Bruns City Syd, eller på Norli midt i Nordre gate i Trondheim sentrum torsdag 16. desember klokka 16-17. Søndag kan man høre Ragnhild lese fra boka si klokka 17 i Litteraturlavvoen i Trondheim.
 
De som er i andre deler av landet kan fortsatt få tak i signerte eksemplarer av "Liverpoolhjerter" med personlige hilsener fra forfatteren og få dem tilsendt i tide til jul (bestill innen 16. desember for å være sikker på Postens tidsgaranti) ved å bestille boka direkte fra forfatteren: http://shop.liverpoolhjerter.no. Blant de som bestiller der trekkes det ut heldige vinnere av signerte legendefotografier samt eksemplarer der en av de røde legendene har skrevet en hilsen.

Sammen med Supporterklubben vil Liverpoolhjerter benytte anledningen til å takke alle som ha møtt opp på boksigneringene og Supportertreffene. Det har vært en fantastisk og minnerik opplevelse. Det viser igjen at uten supporterne er Liverpool FC ingenting. Vil med dette ønsker dere alle en god, rød jul!
 
For kjøp av boka og mer om prosjektet les her.