LFC-supporter saksøker FA

En Liverpool-supporter er i ferd med å saksøke det engelske fotballforbundet etter billettfiaskoen i forbindelse med Champions League-finalen i Athen for tre år siden. Dette etter at man har gitt opp å forfølge UEFA gjennom engelske domstoler.

Paul Gregory fra Woolton har gitt opp planer om å saksøke UEFA etter at han i likehet med en rekke andre Liverpool-supportere ble nektet inngang til Champions League-finalen i 2007 selv om han hadde gyldig billett til kampen. 56-åringen gir imidlertid ikke opp kampen om å få kompenasjon, og saksøker i stedet det engelske fotballforbundet.

Gregory ble i likhet med en rekke andre supportere hindret i å gå inn på stadionanlegget av politiet. Han ble utsatt for tåregass og slått med batonger, selv om han ikke oppførte seg aggressivt og bare sto i køen for å komme inn.

Gregory kommer til å basere sitt krav om kompensasjon på at fotballforbundet har neglisjert sine forpliktelser overfor ham som supporter. Det engelske fotballforbundet var nemlig involvert i planleggingen av sikkerhetsopplegget rundt finalen.

- Fotballforbundet var tilstede på møter med politiet, Liverpool FC og andre i forkant av finalen. De fikk vite at Liverpool FC var meget bekymret for sikkerhetstiltakene. Fotballforbundet har en plikt til å ta vare på meg som supporter, og burde ha tatt affære, uttaler Gregory til Liverpool Echo.

Det ble i etterkant av finalen anslått at circka 5000 Liverpool-fans med ekte billetter til kampen mot AC Milan ikke slapp inn på stadion. Det engelske fotballforbundet ønsker ikke å kommentere saken overfor Echo.