Liverpool åpner internasjonale akademier

Liverpool FC har i dag offentliggjort planene om å åpne akademier rundt om i verden. Akademi i Norge, Hellas og Nord-Irland er planlagt allerede tidlig neste år.

Liverpools kommersielle direktør, Ian Ayre, forteller i dag om planene om åpning av flere internasjonale Liverpool FC-akademier. Planen til klubben er å gi tusenvis av unge fotballspillere muligheten til å lære av Liverpools trenere.

- Det viktigste er at uansett hvor du er i verden, enten det er i Hong Kong, USA eller et annet sted, at du som barn og deltaker på en av våre fotballskoler, vil få den samme erfaringen uansett hvor du går. Det skal være noe som stemmer overens med å bruke dagen, eller flere dager, sammen med Liverpool Football Club. Så enten du er her på vårt akademi i Liverpool, eller dersom du er på et av våre andre akademier rundt om, så vil du få den samme opplevelsen Det er hva vi sikter oss inn mot, og det handler om profesjonalitet, kvalitet og jevnhet, sier Ian Ayre til Liverpoolfc.tv.

Også Liverpool Soccer Schools-ambassadør Ian Rush gleder seg til at prosjektet kommer i gang.

- Jeg er veldig begeistret for 'International Football Academies' og kan knapt vente på å få dem startet. Vi ønsker å gjøre noe annerledes fra andre fotballskoler, fordi jeg tror Liverpool FC er noe annerledes og spesielt, sier Rush til Liverpoolfc.tv.

- Ungene vil få den samme type trening som de får på akademiet. Vi er en stor familieklubb, og slik må vi se på det. Vi har alltid vært kjent for å være en familieklubb, som deler på det vi har, og nå skal det også være slik at vi deler på fotballkunnskap over hele verden, avslutter den tidligere storscoreren.

I følge Liverpoolfc.tv vil Norge, Hellas og Nord-Irland være de første landene i prosjektet, med oppstart allerede tidlig 2011.