Liverpool kommune vil ha ny stadion

NESV og John Henry er usikre på om de vil utvide Anfield eller bygge ny arena i Stanley Park. De lokale myndigheter ønsker å møte eierne og vil oppfordre til ny stadion.

Lokale politikere håper å møte eiere og ledere i Liverpool FC i løpet av de neste to ukene. Bystyreleder Joe Anderson legger ikke skjul på at man ønsker at den planlagte arenaen i Stanley Park bygges, og samtidig vil fungere som en katalysator for en oppgradering av det slitte området rundt Anfield.

- Vi er engasjert i å arbeide med LFC og deres fremtid, sier Anderson til Liverpool Daily Post.

- Vi foretrekker at klubben bygger et nytt stadion da det ikke bare vil skape en fantastisk ny bane, men det vil hjelpe til med å fornye området rundt. Jeg håper vi kan møte klubben i løpet av de neste par ukene for å undersøke alle muligheter framover.

Anfield er også plukket ut som en VM-arena dersom Englands søknad om å få mesterskapet i 2018 lykkes, men det vil gjelde både for nåværende Anfield eller et eventuell nytt stadion.

- De lyttet mer oppmerksomt enn de to tidligere typene og var langt mer åpne på forslag om at de skulle se på muligheter for fornying av Anfield, og ikke bare selve banen, sier parlamentsmedlem Steve Rotheram. Han understreket at eierne opplagt ville se på muligheter til å skape nye måter å få inntekter på, også utenom kampdager.

- Førsteinntrykket var veldig positivt. De er riktignok av samme nasjonalitet som de to tidligere eierne, men de er veldig forskjellige som mennesker. De ønsker å bringe klubben framover på en positiv måte.

- Vi delte våre bekymringer, legger Alison McGovern til, et annet lokalt parlamentsmedlem. – Forholdet til fansen har virkelig blitt skadet og vi behøver å gjøre skritt som kan bedre på det igjen. Selv om de ikke lovet noe, virket de genuint interessert. Til slutt vil det være hva de gjør og ikke hva de sier som vil bestemme deres omdømme.

- Det som må prioriteres er å få klubben tilbake på en solid økonomisk plattform, slik at det samme aldri skjer igjen.

Byggesøknaden for ny arena i Stanley Park løper ut til neste år, selv om det ikke er ventet at det vil bli problematisk å få fornyet den. John W. Henry og de andre lederne i NESV er ventet tilbake på Merseyside i forbindelse med helgens kamp mot Blackburn.