Liverpool res - Blackpool res 1-1

Liverpool dominerte spillemessig og ledet 1-0 ved pause etter scoring av Nathan Eccleston, men Blackpool fikk en sen utligning som følge av en keepertabbe av Brad Jones.

Liverpool: Jones; Flanagan, Mendy, Irwin, Aurelio (McGiveron 76): Pacheco, Shelvey (Spearing 46), Suso, Bruna (Silva 61); Amoo, Eccleston.
Res: Bouzanis, NGoo.

Blackpool: Raschubka, Baptiste (Todd 67), Eastham, Basham, Edwards, Keinan, Sylvestre, Husband, Ormerod (Almond 79), Demontagnac, Euell.

5.min: Blackpool har med seks spillere fra start som spilte da man nylig tapte 3-2 borte mot Aston Villa i Premier League, og gjestene har tatt initiativet fra start og hatt et par cornere.

Jonjo Shelvey skal spille 1.omgang, mens Jay Spearing skal overta de siste 45 minuttene sentralt på middtbanen. Roy Hodgson er til stede på akademiet for å se kampen.

11.min: Shelvey spiller først Eccleston igjennom ute til venstre med en god pasning, men spissen får ikke avsluttet før han en forsvarer får stoppet ham. I de neste sekundene har både Aurelio og Bruna skuddforsøk fra en lignende posisjon, skrått ute til venstre, men begge gangene går ballen utenfor.

Jamie Carragher og Kenny Dalglish er også blant de som har tatt oppstilling i solskinnet i Kirkby.

17.min: Eccleston kommer seg forbi keeper inne i feltet, men skuddet fra skrått hold blir reddet på streken. Noen sekunder tidligere hadde Amoo en bra mulighet. Liverpool svært nærme scoring!

23.min: 1-0 NATHAN ECCLESTON - Ypperlig angrep da Shelvey finner Bruna nede på venstrekanten, og Nathan Eccleston kan bredside inn den presise og flate crossen inn ved bortre stolerot.

32.min:
Suso sklir og mister ballen på midtbanen, noe som medfører at Blackpool nesten er igjennom. Brad Jones er imidlertid våken og får snappet ballen på motstanderens forsøk på gjennomspill.

37.min: En fin forsering av Pacheco, nå på venstrekanten, gjør at Blackpool med nød og neppe får klarert til corner. I etterkant av hjørnesparket skyter Irwin hardt like utenfor fra 20 meter.

41.min: Pacheco med fin stikker til Eccleston sentralt, men spissen blir presset ut mot høyre og får ikke skikkelig klem på avslutningen fra skrått hold.

42.min: Ypperlig forsering av Eccleston ute til høyre, men blir for egoistisk da han avslutter fra spiss vinkel i steden for å spille ut til Amoo.

45.min: Gult kort for Keinan hos Blackpool.

Pauserapport: En god omgang av Liverpool hvor hjemmelaget produserte flere gode sjanser, mens det improviserte midtforsvaret med Irwin og Mendy har sørget for at rutinerte spillere som Ormerod og Euell aldri har kommet til de store sjansene. Framover har det meste skjedd på Liverpools venstreside, hvor Gerardo Bruna har gjort en del bra og sammen med komfortable Fabio Aurelio og farlige Nathan Eccleston skapt mye. Dani Pacheco har også kommet mer med i kampen etter hvert, mens Jonjo Shelvey har vært sterk sentralt og med flere gode fremspill.

2.omgang:

Som annonsert har Jay Spearing kommet inn for Jonjo Shelvey i pausen.

52.min: En dårlig klarering av Mendy gjør at Ormorod får ballen dypt inne i feltet, men Liverpools forsvar greier å blokkere skuddet.

53.min: God teknikk gjør at Pacheco skaffer seg rom på venstresiden av Blackpools straffefelt, men litt ute av balanse går skuddet en liten meter utenfor det nærmeste krysset.

56.min: Spearing forserer inn mot 16-meteren og gir ballen til Eccleston, men spissen får ikke vridd skuddforsøket forbi forsvarsmuren.

58.min: Amoo skyter hardt og godt fra 18 meter etter å ha fått en pasning fra Spearing, men ballen skrur på utsiden av motsatt kryss.

61.min: Toni Silva inn for Gerard Bruno. Sistnevnte sluknet etter en bra start, men skal også ha vært plaget av en virus de siste dagene.

64.min: Jay Spearing bryter på midtbanen og slår en bra ball til David Amoo, som skyter hardt like utenfor den bortre stolpen. Stor sjanse.

67.min: Todd inn for Baptiste hos Blackpool.

76.min: McGiveron inn for Aurelio. Brasilianeren var ment å spille minst 60 minutter, og det er ikke noe som tyder på at hadde noen problemer under kampen.

79.min: Almond inn for Ormorod hos Blackpool.

80.min: Barkhuizen inn for Euell hos Blackpool.

81.min: 1-1 ISMAIL DEMONTAGNAC - Keepertabbe av Brad Jones da Demontagnac slår en poler fra skrått og langt hold som seiler inn over keeper og inn i det bortre hjørnet.

David Fairclough gir tittelen Liverpools beste til Emmanuel Mendy, i sin vikarrolle i midtforsvaret.

90.min: Dani Pacheco skrur et frispark like utenfor krysset, etter at Spearing var blitt felt.

90.min: Pacheco er blitt flyttet inn i midten etter hvert, og keeper redder med nød og neppe etter at Dani først spiller vegg med landsmannen Suso.

Sluttrapport: Det ble en sur avslutning på hva som var en bra kamp fra elevene til John McMahon. Etter å ha dominert ikke minst sjansestatistikken, utlignet Blackpool med en sen scoring som Brad Jones burde ha tatt. Emmanuel Mendy ble kåret til Liverpools beste av liverpoolfc.tv, og hele den bakre fireren gjorde en solid jobb og slapp i realiteten aldri Blackpool til. Det var også et pluss at Fabio Aurelio virket komfortabel i de 76 minuttene han spilte foran Roy Hodgson. På midtbanen fortsatte Jay Spearing der Jonjo Shelvey slapp før pause, og var en drivkraft sentralt. Dani Pacheco hadde også en bra siste time, mens Nathan Eccleston alltid var farlig. Det mest skuffende var kanskje at stortalentet Suso aldri kom særlig med sentralt på midtbanen.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.