Liverpool videre med uavgjort i Romania

Liverpool må unngå tap for å være helt sikre på avansement i Europa League, men de røde kan også gå videre med tap. Da må i så fall Utrecht og Napoli dele poengene i Nederland.

Ett poeng i den rumenske hovedstaden vil definitivt sende Liverpool til 16.-delsfinalen i Europa League. Dersom rødtrøyene skulle tape i Buchuresti, må Roy Hodgson & Co. håpe på at Utrecht og Napoli deler poengene i Nederland.

Med seier vil Steaua sikre seg en plass blant de 32 beste lagene i turneringen for første gang siden 2006/2007-sesongen, mens Liverpool nådde semfinalen i fjor. Der ble det bråstopp mot Atlético Madrid, som også vant turneringen.

Det omvendte oppgjøret i Gruppe K endte med 4-1-seier til Liverpool. Joe Cole trengte kun et knapt minutt på å sende Merseyside-laget i føringen, men gjestene utlignet ved Cristian Tanase kort tid etter. To mål av David N'Gog og et langskudd fra Lucas Leiva sørget for å fastsette resultatet til 4-1 i 2. omgang.

Steaua har ikke tapt i Europa League siden. 3-3 hjemme mot Napoli - en kamp de ledet 3-0 - ble nemlig etterfulgt av 1-1 mot Utrecht i Nederland. Det omvendte oppgjøret mot nederlenderne endte 3-1 til Steaua, som dermed står med fem poeng foran møtet med Liverpool.

Forrige gang Steaua og Liverpool møttes i Buchuresti, var i november 2003. Kampen i UEFA-cupens andre runde endte 1-1, men Liverpool hadde med seg 1-0 i bagasjen fra oppgjøret på Anfield. Harry Kewell var målscorer.

Steven Gerrard spilte sentralt på Liverpool-midtbanen den novemberkvelden i 2003. Han er den eneste Liverpool-spilleren som fremdeles er i klubben. Hos Steaua har samtlige fjorten som tok del i kampen byttet beite.

Liverpool har ikke tapt i Europa League siden 0-1-nederlaget for Atlético Madrid i semifinalens første kamp forrige sesong. Det er ni kamper siden. Steaua på sin side, har unngått tap i fire strake hjemmekamper i Europa - men to av disse har endt uavgjort. Liverpool har imidlertid tilsvarende statistikk på utebane i Europa League. På de kampene har de helrøde sluppet inn ett mål.

Roy Hodgsons mannskap scorer flesteparten av målene sine etter sidebyttet - hele seks av syv Europa League-fulltreffere har kommet i andre omgang. Fem av dem har kommet etter det 76. spilleminutt.

Marius Lacatus er forøvrig Buchuresti-klubbens manager. 46-åringen er inne i sin tredje periode i Steaua, etter at han erstattet Ilie Dumitresci i september i år. Lacatus har også spilt for klubben. Som spiss for Steaua vant han rumenske ti ligatitler, syv cupfinaler, Serievinnercupen og Supercupen.