Lucas kåret til Årets Unge Spiller

Liverpools supportere har kåret Lucas Leiva til Årets Unge Spiller i Liverpool FC 2009/10. Velfortjent mener manager Rafael Benitez og assistentmanager Sammy Lee. Torres-scoring ble Årets Mål.

Lucas Leiva vant avstemningen på Liverpoolfc.tv, der supporterne skulle kåre Årets Unge Spiller. Brasilianeren fikk 48% av stemmene, etter en sesong hvor han har vært nærmest fast inventar på førstelaget og spilt alle utenom tre ligakamper. Totalt ble det 50 kamper på 23-åringen denne sesongen. Kun Dirk Kuyt, Jose Reina og Jamie Carragher spilte flere kamper.

Emiliano Insua ble nummer to i avstemningen, med 20% av stemmene, mens David N’Gog og Ryan Babel delte tredjeplassen med 11% av stemmene hver.

Rafael Benitez mener at Lucas nå blir velfortjent heder til del.

- Lucas er fortsatt en ung spiller. Han har jobbet veldig hardt, og har gjort en veldig god jobb for oss denne sesongen. Jeg kjenner ikke mange spillere som har reist seg på den måten Lucas har, etter å ha blitt kritisert hardt i media og noen ganger også av publikum inne på stadion. Han har fortsatt å jobbe hardt, spilt med selvtillit og forsøkt å forbedre seg. Han har vist karakterstyrke, og forbedret seg mye, sier Liverpool-manageren til klubbens nettsted.

Benitez er overbevist om at Lucas vil bli en viktig spiller for de røde i årene som kommer.

- Han har veldig gode holdninger, ønsker å bli bedre og liker å konkurrere. Han tar en utfordring, noe han har bevist denne sesongen. Jeg tror han fortsatt kan bli bedre. Han er en ung spiller som nå vet hvordan tempoet er i Premier League, og som blir bedre for hver dag som går.

Assistentmanager Sammy Lee synes også at supporterne tok det riktige valget, og mener dette er en indikasjon på progresjonen som Lucas har hatt.

- Det er hyggelig å registrere at Lucas får lønn for strevet. Fansen setter pris på hva gutten har utrettet dette året. Han får ofte ikke den honnøren han fortjener fra nok folk innen sporten, men våre supportere vet utvilsomt bedre, sier Lee til Liverpoolfc.tv.

- De har sett fremgangen han har hatt, hans målbevissthet, oppofrelse og arbeidskapasitet i hver enste kamp. Han har tatt store steg fremover denne sesongen.

- Personlig synes jeg han har forbedret seg mest med ballen i beina. Han har blitt veldig god med ballen. Han setter preg på spillet i større grad nå, har blitt bedre til å fordele baller og slå gjennombruddspasninger. Måten han har benyttet ballen på denne sesongen har vært førsteklasses.

- Jeg ønsker ikke å legge press på noen, og spesielt ikke unge spillere, men han har hatt fin fremgang denne sesongen, og det er alt vi kan be om fra våre spillere. De må søke å bli bedre og gjøre fremskritt på hver eneste treningsøkt, avslutter Lee.

Torres-scoring ble Årets Mål
Supporterne har også stemt frem årets mål på Liverpoolfc.tv. Fernando Torres sin utsøkte avslutning mot Sunderland vant kåringen av det beste målet i 2009/10. Den scoringen fikk 49% av stemmene. Som om det ikke var nok, var det også en Torres-scoring som kom på andreplass i kåringen. Det var hans mål mot Manchester United. Ryan Babels knallskudd mot Lyon kom på tredjeplass og Steven Gerrards vinnermål borte mot Bolton på fjerdeplass.

Årets mål 2009/10:
1. Fernando Torres v Sunderland. 49%
2. Fernando Torres v Man United. 18%
3. Ryan Babel v Lyon. 11%
4. Steven Gerrard v Bolton. 6%
5. Steven Gerrard v Burnley. 5%
6. Fernando Torres v Aston Villa. 5%
7. Steven Gerrard v Hull City. 4%
8. Javier Mascherano v Unirea. 2%
9. Dirk Kuyt v Tottenham. 1%