Lucas trives med Meireles

Lucas Leiva sier at han og Raul Meireles har funnet tonen på banen, og trives sammen på midten. Brasilianeren har omsider blitt et klart førstevalg sentralt både for klubblag og landslag.

Lucas Leiva har vært en av de rødes beste spillere denne sesongen, og Roy Hodgson har varslet at klubben har kontaktet hans agent i håp om å få spilleren til å signere en ny og forbedret avtale. I et intervju med LFCTV i går innrømmet spilleren at han tidligere har vurdert å forlate klubben, når kritikken har stått på som verst, men har nå stor selvtillit og trives. Spesielt sammen med sin nye midtbanepartner Raul Meireles.

- Vi har klikket godt, og har blitt gode venner. Vi passer godt sammen - hvor han er den mer offensive spilleren, uten at jeg føler at jeg blir igjen alene i midten. Det at vi kommer fra en lik kultur og prater samme språk hjelper også på, sier Lucas i et intervju med FIFA.com.

De siste to sesongene har brasilianeren fått mye spilletid, og har vært et førstevalg på midtbanen for Liverpool.

- Når du er ung så tenker du at du bør spille hele tiden, og jeg var nødt å være veldig tålmodig. Jeg kan helt ærlig si at jeg ville vært det igjen, fordi du får din belønning før eller siden. Jeg holdt bare troen på at jeg var på riktig spor, og har fortsatt den troen i dag.

- Jeg har ikke førstevalg på midtbanen i mine to første sesonger. Jeg fikk mine sjanser, men bare en gang i blant. Forrige sesong forandret det seg. Som lag klarte vi ikke å oppnå målene vi hadde satt oss, men personlig var det et viktig år for meg. Utviklingen min handlet ikke bare om fysikk, men om å omstille meg til engelsk fotball. Måten det spilles på i Brasil er veldig annerledes fra her.

Liverpool ligger nå 12 poeng bak ledende Manchester United i Premier League, og spesielt borteformen har vært veldig svak under Roy Hodgsons ledelse.

- Vår største utfordring er å bli stabile, spesielt på bortebane. Vi er forpliktet til å vinne når vi spiller hjemme, men når vi er gjester er vi nødt å begynne å stjele poeng. Vi spiller bedre nå enn vi gjorde i starten av sesongen. Noen spillere kom, noen gikk, og vi har et nytt trenerteam som har tatt me seg sine metoder. Slike ting tar i blant tid for å sette seg, men vi er på riktig vei.

Det brasilianske landslaget ledes nå av Mano Menezes, som var Lucas sin trener i Gremio før han kom til Liverpool. Han har startet i alle de fire landskampene under Menezes sin ledelse.

- Det er et veldig lett og hurtig lag, med backer som angriper mye. Det betyr at midtbanespillerne må dekke opp bakover, men Mano gjør det alltid klart at selv om han ønsker et angripende lag, må ikke forsvarerne være ubeskyttet, avslutter 23-åringen når han omtaler sin rolle for Brasil, hvor hans store drøm er å spille når de arrangerer VM på hjemmebane i 2014.