Maxi ute mot Hull

Rafael Benitez bekrefter at Maxi Rodriguez er uaktuell til morgendagens kamp mot Hull grunnet lyskeskaden han pådro seg mot Chelsea. Men Jamie Carragher er friskmeldt, og kan spille på KC Stadium.

Både Maxi Rodriguez og Jamie Carragher måtte forlate banen med skader i kampen mot Chelsea sist søndag. Argentineren pådro seg en lyskeskade, mens scouseren vred ankelen. Begge spillerne ble regnet som tvilsomme til morgendagens kamp mot Hull, men nå bekrefter Benitez at Carragher er i stand til å spille kampen mens Rodriguez må stå over.

- Carra er okay. Han er i fin form. Jeg tror han kan spille. Vi vil følge ham nøye i dag, på den siste treningsøkten, fortalte Benitez til Liverpoolfc.tv foran dagens trening.

- Maxi kan ikke spille, for han har fortsatt problemer med lysken, la han til.

Morgendagens kamp er den siste for sesongen, og Liverpool kan i beste fall bli nummer seks i Premier League, i dårligste fall nummer sju. Benitez forteller at troppen er innstilt på å avslutte sesongen med en seier, i håp om å passere Aston Villa og kapre sjetteplassen, slik at man slipper å begynne med Europa League-kvalifisering allrede i juli måned.

- Det er alltid viktig å vinne. Vi vet vi må bli bedre på bortebane, og dette er en mulighet til å gjøre noe med bortestatistikken. Vi ønsker å avslutte så bra som mulig.

- For oss er det en mulighet til å få en litt bedre plassering, og være i en bedre posisjon, slik at vi unngår Europa League-kvalifiseringen. Forhåpentligvis har spillerne den samme innstillingen og deler denne visjonen, slik at vi drar lasset sammen.

En seier i Hull vil gi Liverpool sesongens sjette borteseier. Den svake borteformen er noe de røde må forbedre i 2010/11.

- Borteformen har vært et stort problem. Jeg har sjekket statistikken fra forrige sesong, og den var virkelig bra. I år klarte vi ikke det samme på bortebane, og det har vært den store forskjellen.

- På bortebane har vi ikke vært gode, så vi må prøve å gjøre det bra i Hull for fansen som reiser på alle bortekampene og støtter laget.

- Jeg var godt fornøyd med forrige bortekamp mot Burnley, hvor vi gjorde fire mål og spilte bra. Forhåpentligvis kan vi gjenta den bedriften.

- Det har vært en skuffende sesong for alle i klubben. Forventningene var virkelig høye, men så fikk vi problemer og gikk på tap i begynnelsen av sesongen. Selvtilliten ble svekket, og du trenger selvtillit for å kjempe i toppen av tabellen hele tiden.

Morgendagens motstander er allerede klare for nedrykk og Championship-fotball. Benitez beundrer likevel Iain Dowies forsøk på å holde Hull flytende etter at han tok over fra Phil Brown i mars.

- Som manager er det ikke lett å befinne seg i den posisjonen han gjorde. Når laget sliter er det mye du må forbedre og forandre. Men du har ikke mye tid på deg, så du kan ikke si noe på at det gikk som det gikk. Han forsøkte, og gjorde sitt beste.

Benitez avslører ellers at han er fristet til å gi Daniel Pacheco en rolle fra start i morgendagens kamp. Angriperen har fått seks innhopp fra benken for førstelaget denne sesongen, men har fortsatt til gode å starte en kamp.

- Vi må sjekke alle spillerne våre, men Dani har gjort det bra og kan være en mulighet fra start. Man blir mye bedre av å trene sammen med spillere som Gerrard, Torres og Kuyt, og han har blitt mye bedre den siste tiden. Vi får se.

- Han besitter kvaliteter. Han må beholde den samme lidenskapen og jobbe hardt. Har du talent, er det lettere spille bra om du jobber hardt.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.