Messi forsvarer Mascherano

Javier Mascherano ønsker seg bort fra Liverpool, og er utelatt fra troppen til kveldens kamp mot Trabzonspor. Landslagskollega Lionel Messi mener at Anfield-klubben må gi etter for Mascheranos ønske om å skifte klubb.

Javier Mascherano har blitt uglesett av både fans og medspillere etter at han nektet å spille mot Manchester City på mandag. Lionel Messi forsøker nå å formidle landslagskollegaens syn på saken.

- Jeg snakket med han på telefon, og han fortalte at hans familie har svært få venner i Liverpool. Hans kone snakker ikke engelsk, og de ønsker ikke at deres to døtre skal vokse opp i England. Folk vi undre seg over hvordan livet kan være så forferdelig når du lever på lønnen til en topp fotballspiller. Men når du kommer hjem og finner din kone gråtende fordi hun er ulykkelig, kan ikke penger hjelpe deg, siteres Messi i Daily Express.

- Javier er for oppbrakt til å snakke offentlig om dette nå, men jeg ønsker på hans vegne å formidle at han ikke har problemer med klubben eller fansen. Han sier at han har fått enorm støtte fra begge disse, men han ønsker å gjøre det som er riktig for sin familie. En mann må sette sin familie foran alt annet i verden, og jeg håper dette marerittet er over i løpet av få dager, og at han slutter seg til oss i Barcelona, fortsetter Messi.

- Jeg kan forstå at en klubb ikke slipper en spiller av sportslige årsaker, men når årsakene til at spilleren ønsker seg vekk er på det personlige planet, mener jeg klubben må gi etter. Til sammenligning er Cesc Fabregas lykkelig i London. Han ønsker å spille for Barcelona, men han elsker fortsatt Arsenal, og det vil ikke være noe problem for ham å bli en sesong til i Arsenal. Det er annerledes med Javier. Jeg ønsker ham ikke i Barcelona kun fordi han er en stor spiller. Jeg ønsker ham her fordi han er en flott person som jeg ønsker skal være lykkelig, avslutter Barcelona-spissen.

Liverpool-manager Roy Hodgson måtte ved ankomst Tyrkia i går svare på spørsmål om hvorfor Mascherano ikke var med i troppen til kveldens kamp mot Trabzonspor.

- Han er ikke her fordi det fortsatt forhandles mellom klubbene. Dersom han spilte her i Tyrkia ville det kanskje forkludret overgangen, og jeg ønsker ikke å ødelegge for spilleren. Jeg ønsker ikke å tvinge ham til å spille i en kamp som kan ødelegge overgangen hans. Men jeg håper virkelig at vi får en løsning på denne saken, den ene eller andre veien, i løpet av de neste par dagene. Jeg aner ikke hvordan denne sagaen vil ende.

-Jeg trenger spilleren til søndagens kamp dersom han fortsatt skal være Liverpool-spiller. Derfor bør jeg vite innen søndag om han skal spille for Liverpool eller Barcelona den kommende sesongen.