Misfornøyde fans

Det virker som om spillerne og stab til Liverpool FC vil være om lag et døgn på reisefot for å komme til Madrid, men for fansen vil det være minst like vanskelig. Fransk dommer.

Steven Gerrard og han lagkamerater setter seg på toget til London kl 13.04 lokal tid i ettermiddag. De vil bli transportert videre i hovedstaden hvor de vil være på plass på stasjonen St Pancras for å ta Eurostar til Paris 16.32. Fortsatt håper man at det kan være mulig å ta et fly fra Stanstead nord for London, men de siste meldingene er ikke spesielt optimistiske i så måte. Hvis det blir toget vil man være i Paris 19.47, hvor man vil overnatte, før et tidlig tog på onsdag tar dem til Bordeaux hvor et fly 12.15 vil bringe dem til Madrid 13.30 - et drøyt døgn etter at de startet fra Merseyside.

Om det er kronglete nok, kan en se for seg langt mer strabasiøse reiseturer for røde fans som fortsatt er oppsatt på å få med seg den første kampen i semifinalen i Europa League.

- Når det gjelder fansen ligger de på bunnen av den listen av prioriteringer som UEFA har, sier Les Lawson til The Times. Les er sekretær i den offisielle supporterklubben til Liverpool. - Det er klart at det som har hendt er som følge av ekstraordinære omstendigheter, men ingen har tenkt på hvordan fansen skal komme dit.

- Det som virkelig irriterer er at vi kom til mandag og fortsatt var det ikke kommet noen offisiell bekreftelse hvorvidt kampene skulle bli spilt eller ikke, sier Garret Cummins i Football Supporters' Federation. - En tidligere annonsering ville i det minste sørge for at fans og klubber fikk bedre tid til å planlegge, heller enn å måtte slåss for å få plasser på tog, busser eller båter.

Dommer på Vicente Calderon vil være den nokså urutinerte 41-årige franskmannen Laurent Duhamel.