Mølby overrasket over ny strategi

Damien Comolli er Liverpool nye “direktør for fotballstrategi”. Jan Mølby mener det er noe helt nytt i LFC som er i ferd med å skje, men han og John Barnes ser ikke bort fra at det kan gi suksess.

- Noen ganger føler jeg at den kontinentale måten å drive en klubb på ikke er forenlig med fotballen i Storbritannia, da man er så bundet av sine tradisjoner, sier Jan Mølby til Liverpool Echo. Dansken er kjent med sportsdirektører både fra nederlandsk og dansk fotball, og hadde selv tittelen “Director of Football” i en periode hos Kidderminster.

- En kontinental manager er veldig sterk i Europa. Hovedtreneren tar seg kun av hva som skjer på treningsfeltet og på banen. Da jeg gikk til Ajax, var første gang jeg møtte treneren (Aad de Mos) på den første treningsøkten. På samme måte, etter at jeg hadde signert så jeg aldri Arjen van Eijden igjen, mannen som hadde speidet og hentet meg til klubben.

- Det er slik det fungerer. Spillere blir hentet og treneren bare fortsetter med sitt arbeid. Jeg er sikker på at Roy kjenner godt til dette systemet. Han vil ha erfart det i Inter Milan og sikkert også i FC København.

- Jeg var veldig overrasket da jeg hørte det, fortsetter den tidligere danske storspilleren om ansettelsen av Damien Comolli.

– For meg er det veldig ulikt Liverpool. Samtidig har Damien Comolli en god CV og har funnet noen gode spillere. Dette er imidlertid en virkelig stor nytenkning i forhold til hvordan klubben har arbeidet tidligere.

- Det vil ta tid og han vil ha sine egne ideer. Det er bare noen få klubber rundt om i Europa som du vil si har sine “typiske” spillere. Du kan for eksempel si at noen er en typisk Barcelona-spiller. Liverpool kommer under den samme kategorien. Det er likevel ikke sikkert at han (Comolli) vil se på det på samme måten. Kanskje vil han ha sine egne tanker og visjoner om dette.

- Noen managere er sterke personligheter og vil ha full kontroll over hva de arbeider med, men dette med sportsdirektør og trener er også en modell som definitivt kan fungere. En kan bare se på Bayern Munchen, som er en av klubbene med mest suksess i Europa.- Tittelen til Comolli er åpen for alle mulige slags tolkninger, fortsetter John Barnes, som var manager i Celtic samtidig som hans tidligere sjef Kenny Dalglish hadde betegnelsen fotballdirektør.

- Vanligvis er slike direktører folk som vet hvordan klubben fungerer og hvilken filosofi den har, slik at når manageren forsvinner vil grunntankene angående spillerkjøp fortsette.

- Real Madrid er et typisk eksempel med Valdano og Butragueno. Dette er ikke noe engelske manager vil være vant til, men hvis det kan hjelpe Liverpool til et langsiktig mål om å få suksess vil ingen ting være bedre enn det.

- Folk spør hvordan det var å være manager og ha Kenny som fotballdirektør i Celtic, men det hadde ingen ting med førstelaget å gjøre. Hans rolle dreide seg mer om å utvikle klubben og se på spillere til akademiet.

- Dette, uten tvil, vil være annerledes.