Murphy lovpriser Hodgson

Danny Murphy vil være tilbake på Anfield i morgen, for å møte sin gamle klubb som nå blir ledet av hans forrige manager i Fulham. Midtbanespilleren benytter anledningen til å skryte av Roy Hodgson.

Murphy, som tilbrakte sju år på Merseyside som Liverpool-spiller, mener at Hodgson bør gis tid til å forme sitt eget lag på Anfield.

- Hadde jeg vært en kar som liker å vedde, så hadde jeg satset penger på at Liverpool blir blant de fire beste i Premier League denne sesongen. Klubben har vært i en knipe, men man kunne ikke ha ansatt en mer ydmyk mann til å få skuta på rett kjøl igjen, uttaler playmakeren til Sky Sports.

- Jeg fikk et dilemma når jeg ble oppringt fra folk i Liverpool som spurte meg om Roy. Jeg visste at jeg ikke kunne si noe som helst, da de uansett trolig ville ha ansatt ham. Så jeg skrøt av ham, for det er hva han fortjener. Jeg var ærlig, selv om jeg visste at det trolig ville hjelpe dem til å bestemme seg for at han var rett mann for dem.

- Jeg ønsket ikke at han skulle forlate oss, men suksess fører som regel til at folk flytter på seg i fotball. Det er fint for ham at han får lede et av de store lagene i Europa, samtidig som Liverpool har fått en av de beste trenerne som finnes.

- Jeg hører folk innad i klubben er fornøyd med ham. Folk der oppe er ikke dumme. Liverpool vil gjøre det bedre denne sesongen, men supporterne er realistiske når det gjelder hva som er mulig å oppnå for øyeblikket.

- Roy ønsker å være en suksess i Liverpool, og suksess for Liverpool er å konkurrere med Manchester United og Chelsea. Han trenger nok litt mer tid enn en sesong for å klare det, men han vil sørge for at de nærmer seg. Jeg tror ikke supporterne forventer at de skal vinne Premier League denne sesongen. De er mer realistiske enn som så.

- Det de trenger nå er litt stabilitet, og kvalifisere seg for Champions League igjen, slik at de får de ekstra pengene som kreves. Roy vil klare det. Han er en vinner.

- Kampen i morgen vil selvsagt bli hauset opp på grunn av Roy. Men jeg vet hvordan han er. Han er den mest profesjonelle manageren jeg noen gang har jobbet sammen med, og han vil konsentrere seg om å få sitt lag til å ta de tre poengene.

- Pressen vil gjøre mest mulig ut av denne kampen, men vi vil fokusere på å sikre oss poengene mot et godt Liverpool-lag som ser ut til å være på vei oppover igjen.

- For meg personlig er det nå så lenge siden jeg forlot Liverpool, at for meg er dette bare enda en kamp med Fulham. Jeg har gode minner fra min tid i Liverpool, men vi trenger et godt resultat, og det er det eneste jeg kommer til å tenke på.