Nære venner blir fiender for en dag

Roy Hodgson sier at Spurs-manager Harry Redknapp er mer enn en kollega, og ser frem til å måle krefter med sin gamle venn på White Hart Lane i ettermiddag.

- Du har kollegaer og bekjente, men med meg og Harry er det litt mer enn det, sier Hodgson til The Telegraph.

Hodgsen mener imidlertid at vennen Redknapp har et bedre utgangspunkt foran dagens kamp i London.

- Vi har jobbet sammen i fire måneder, mens Harry har jobbet med Tottenham i to og et halvt år. Alle jeg kjenner innen fotballen respekterer den jobben jeg gjør i Liverpool, og er ikke så veldig overrasket over at jeg ikke har fått noen enkel start. Faktum er at 95% ville ha spådd dette, akkurat som Mourinho gjorde. "Liverpool vil bli dårligere og dårligere", sa Mourinho. Når en stor mann som Mourinho sier det, skjønner jeg ikke hvorfor pressen ikke siterer ham på det.

- Problemet i sporten er at du er Guds gave til fotballen det ene øyeblikket, og når du taper et par kamper så har du plutselig ikke peiling, kommenterer Harry Redknapp.

- Roy har hatt et par dårligere resultater, og plutselig skal alle kritisere ham. Nå slår han tilbake. Så snart han får orden på laget sitt, slik han ønsker det, vil Liverpool bli et slagkraftig lag igjen, legger han til.

Både Hodgson og Redknapp regnes som kandidater til å ta over det engelske landslaget etter Fabio Capello, når italieneren gir seg etter EM i 2012.

- Folket ser ut til å ønske at landslaget skal ha en engelsk manager, og det vil overraske meg om det ikke er en engelskmann som får jobben, sier Hodgson.

- Harry vil være en av de fremste kandidatene, og det vil ikke overraske meg dersom han sier han ønsker seg jobben. Det er jo det største du kan oppnå i dette yrket, og alles ambisjon. Han har egenskapene som skal til for å utføre jobben, avslutter Liverpool-manageren.