Nekter billigsalg av Mascherano

Roy Hodgson vil heller la Javier Mascherano forlate Liverpool gratis om to år, enn å la han gå på billigsalg til Inter i sommer. Inter-eier Moratti tror han kan få spilleren for £15M, men det kan han bare glemme. Spilleren forstår situasjonen. Kuyt er ikke til salgs.

Roy Hodgson har gjort det klart at han gjerne ønsker å beholde Javier Mascherano, men spilleren selv har ønsket seg til en annen liga i over et år. Det skal i følge enkelte rapporter foreligge en muntlig avtale om at Liverpool skal la spilleren forlate Merseyside, men kun dersom det kommer et bud de kan akseptere.

De røde krever £25 millioner for spilleren de hentet for £18 millioner for tre år siden - men Massimo Moratti og Inter tror de kan få den argentinske landslagskapteinen på billigsalg for rundt £15 millioner på grunn av at han ønsker seg dit, og fordi det er kun to år igjen av hans kontrakt. Det kan de bare glemme, sier Roy Hodgson.

Manageren vet at det kan føre til at han får en veldig misfornøyd spiller i stallen, men han vil ikke slippe 26-åringen om ikke Liverpools priskrav blir møtt. Mascherano har et kontraktsforslag liggende klart i Liverpool, men har ingen planer om å signere det.

- Javier har et nytt kontraktsforslag. Jeg vil være ganske fornøyd med å få jobbe med han i to sesonger til. Dersom han ønsker å gå fra oss, så får det være. Det beste av alt ville vært om han signerer en ny kontrakt, men ingen setter han under press, sier Hodgson til Tony Barrett i The Times.

- Vi har ikke mottatt noen bud på han. Vi ønsker et bud som møter vår prissetting på han, og det er Javier helt klart over. Han forventer ikke at klubben skal la han bare dra her fra. Han håper at klubben som legger inn bud gjør at han igjen kan være sammen med familien, noe som er hans største problem her. De må tilby oss det han er verdt, og så skal vi akseptere det.

- Men han har også gjort det klart at han ikke ser på det som fælt å spille for Liverpool Football Club. Han har faktisk sagt det motsatte. Det er på grunn av familiære årsaker han ønsker å dra. Han har slått seg til ro med at det er to alternativer. Enten kommer det ikke noen klubb som tilbyr oss hva han er verdt - og han blir her, ellers kommer budet på hva han er verdt, og han kan få gå.

Hodgson føler seg bundet av løftet Mascherano fikk for 13 måneder siden.

- Jeg vil være veldig fornøyd om han blir hos oss. I en ideell verden skulle jeg kunne svart "nei, og jeg bryr meg ikke om hvilke summer som blir tilbudt", på spørsmål om han er til salgs.

- Det er bare det at det løftet som ble gitt for et år siden er noe jeg ikke kan styre. Men samtidig så forstår Javier at han er en veldig verdifull spiller, og den beste i verden i den jobben han gjør. Dersom en klubb tilbyr hva han er verdt, og vi sier nei, så sitter vi igjen med en misfornøyd spiller.

- Men vi sitter ikke igjen med en misfornøyd spiller dersom den klubben legger inn et bud som er så latterlig mye lavere enn hva han, jeg og resten av verden vet at han er verdt.

En annen spiller Inter skal ønske seg er Dirk Kuyt. Med nederlenderen er situasjonen en annen, og Roy kan be beilerne holde seg unna. Hodgson har gjort det helt klart at VM-sølvvinneren ikke er til salgs.