Ny trener for Unirea

Roni Levy leder Unirea Urziceni i sin første kamp mot Liverpool, men er ikke ukjent med de røde fra Anfield. Sterk statistikk mot rumenske lag. Gjester med mange i faresonen.

Velkjente Dan Petrescu sluttet som hovedtrener for rumenske Unirea under vinterpausen, for å gå til russiske Kuban Krasnodar, og israeleren Roni Levy har kommet inn. 1/16 finalene i Europa League mot Liverpool blir hans første kamper som leder for det fremadstormende Unirea Urziceni.

Levy har imidlertid møtt Liverpool og Rafael Benitez før. Han satt på benken da Liverpool møtte Maccabi Haifa i 3.kvalifiseringsrunde i Champions League i 2006/07. De røde vant 2-1 hjemme etter et sent seiersmål av Mark Gonzalez (husker ham?), mens det ble 1-1 i returen på nøytral bane i Kiev. Dani Levy og Rafael Benitez møttes imidlertid også i 2003/04, som trenere for henholdsvis Haifa og Valencia, da israelerne imponerte med 0-0 på Mestalle før de tapte 4-0 i nøytrale Rotterdam. Yossi Benayoun spilte også i Maccabi i begynnelsen av dette århundret, da Levy var involvert i klubben.

Pepe Reina, Steven Gerrard, Jamie Carragher, Fabio Aurelio og Daniel Agger er fortsatt med i troppen av de spillerne som var involvert mot Maccabi Haifa.

Liverpool har en sterk statistikk mot rumenske lag, med 6 seire 2 uavgjorte og 1 tap. Hjemme er det blitt 3 seire og 1 uavgjort resultat, og man har aldri sluppet inn mål på Anfield mot mannskap fra Romania.

Unirea har hele fem spillere som er en advarsel unna suspensjon, før torsdagens kamp. Det er Iulian Apostol, Marius Ioan Bilasco, Pablo Brandan, George Galamaz, Ricardo Vilana.