Ombestemte seg angående Torres og Reina

Roy Hodgson forteller at han i timene frem mot kampstart ombestemte seg med tanke på å benytte Fernando Torres og Jose Reina mot Utrecht. På pressekonferansen før kampen antydet Liverpool-manageren at stjernespissen og førstekeeperen ville starte kampen, men Torres ble sittende på innbytterbenken gjennom hele det målløse oppgjøret og Reina ble henvist til tribunen.

Diskusjoner med klubbens medisinske støtteapparat skal ha vært utslagsgivende for at Hodgson valgte å droppe Torres fra startoppstillingen.

- Etter diskusjoner med de fysiske trenerne, ble jeg overtalt til å innse at det ville være feil av meg å benytte ham. Jeg så for meg at Fernando skulle gå ut på banen, spille gode 45 minutter og kanskje score et mål, noe som ville gjort godt for selvtilliten hans og gitt ham et løft. Jeg tenkte å benytte ham i kun en omgang. Han spilte ikke mot Aston Villa, og så frem til å spille. Men når vi satte oss ned og begynte å prate om det på nytt, ble det klart for meg at ulempene eller de mulige ulempene ville veie tyngre enn den potensielle fordelen med å benytte ham, forklarte Hodgson på pressekonferansen etter 0-0 mot Utrecht.

- Det er en risiko for at spillere kan pådra seg skader i alle kamper, og vi ønsker også å kjøre en god treningsøkt i morgen. Dersom Fernando hadde spilt en omgang i kveld, ville han i stedet bare ha jogget litt i morgen. Nå vil han kjøre en skikkelig treningsøkt og forberede seg til kampen mot Fulham, la manageren til.

- Dette ville jeg ha mistet muligheten til, om jeg hadde benyttet ham i kveld. Spørsmålet er hva jeg hadde fått igjen for det. Dersom han hadde spilt en vidunderlig omgang og gjort et par mål, ville det ha vært verdt det. Men dersom han hadde spilt 45 minutter mot Utrecht i kveld, slik de fremstod, der ballen bare ble spilt på tvers bak, ville det ha vært fullstendig bortkastet tid for alle. Jeg er glad for at jeg ble overtalt til å forandre mening.

- En av grunnene til at jeg bestemte meg for å sette ham på innbytterbenken, var at vi egentlig ikke har noen annen angriper å sette inn, ettersom de andre var opptatt med juniorlaget. Jeg planla å kun bruke spillerne på benken dersom det ble absolutt nødvendig.

Journalistene ville også vite hvorfor Pepe Reina var droppet fra laget, etter at Hodgson på pressekonferansen før kampen uttalte at førstevalget mellom stengene ville spille. Nå ble det Brad Jones som voktet buret, med Martin Hansen på benken.

- Reina hjalp meg faktisk å ta avgjørelsen. Etter Steaua-kampen sa han at han gjerne ville gi Brad en sjanse i neste kamp, og vi fant også ut at Australias landslagstrener kom for å overvære kveldens kamp. Så det var egentlig ingen vanskelig avgjørelse å ta, når vi skjønte at Brad hadde sjansen til å vise seg frem for landslagssjefen.

- Pepe elsker å spille, men han gjorde valget enkelt for meg. Det må jeg si.

Kveldens målløse kamp betyr at Liverpool gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i årets Europa League. Men Hodgson innrømmer at dette ikke var en kamp han vil huske lenge. Manageren poengterer imidlertid at karer som Jonjo Shelvey, Martin Kelly og Nathan Eccleston fikk god kamptrening. Nå ser han frem mot fredagens trekning av 1/16-finalen.

- Dette var en nyttig treningsøkt. Vi må ikke glemme at laget som spilte i kveld mangler mye kamptrening. Selv de rutinerte spillerne som spilte har ikke mange kamper denne sesongen. Flere unge spillere fikk sjansen, og for noen var det bare deres andre eller tredje kamp med førstelaget. En eller to av disse kampene har vært på bortebane, og det er noe helt annet å erfare å gå ut og spille foran nesten 40 000 mennesker på Anfield, med våre veldig forventingsfulle, optimistiske og entusiastiske fans. Det krever mye av spillerne.

- Det var definitivt positive ting å ta med seg fra kampen, men det var ingen klassiker. 0-0 kamper er aldri det, og dette var dessverre en typisk 0-0 kamp. Utrecht lå dypt og holdt bra på ballen, akkurat som de gjorde borte mot Napoli og Steaua.

- Spesielt var det positive ting å spore hos en eller to av de unge spillerne, som for eksempel Wilson. Jeg synes han gjorde det veldig bra. Kelly var en annen som gjorde det bra, og Pacheco gjorde det ganske bra når han kom inn. Og Brad Jones holdt buret rent i det som kun var hans andre kamp.

- Slik sett fikk vi noe ut av kampen, og vi avsluttet kampen som gruppevinnere.

- En annen veldig positiv ting, etter at jeg ombestemte meg med hensyn til å benytte Torres og Reina, er at jeg har et helt uthvilt førstelag til lørdagens kamp mot Fulham, om vi ser bort i fra Sotirios Kyrgiakos og Martin Skrtel.

- Det jeg er mest glad for er at vi har kvalifisert oss for cupspillet, og det har vi oppnådd uten å benytte våre mest kjente spillere. Torres spilte i Utrecht, Gerrard spilte i Rabotnicki og en halv kamp mot Napoli, Jamie spilte en eller to ganger, men spillere som Meireles, Maxi, Konchesky og Glen Johnson har nesten ikke vært involvert i Europa i det hele tatt. Det er en god ting, og vi har gått videre med god margin. Dersom jeg hadde benyttet disse spillerne, ville vi helt klart ha fremstått som et sterkere lag enn det vi så i kveld.

- Vi er alle litt skuffet over kampen. Men det stod ikke på innsatsen. Mot slutten mener jeg vi hadde noen gode sjanser, men problemet var at vi manglet de tekniske kvalitetene i avslutningsfasen. Vi fikk ballen inn i områder hvor vi burde ha fått til tellende resultat eller skapt mer problemer for dem. Dessverre klarte vi ikke å produsere den siste pasningen, eller vi mistet ballen en eller to ganger når vi skulle avslutte.

- Jeg skulle kanskje være gladere enn jeg er, men med så mye publikum tilstede for aller første gang er jeg frustrert og skuffet over at vi ikke kunne gi dem en bedre forestilling. Vi klarte dessverre ikke det.

Flere journalister satte spørsmålstegn ved innsatsen til Joe Cole i denne kampen.

- Han har satt en høy standard for seg selv, og han spiller på små marginer. Han er en ærlig kar, og jeg er sikker på at han forlot banen og tenkte at han ikke spilte så bra som han hadde ønsket. Han vet med seg selv at han er bedre enn dette, og at han er i stand til å gjøre det bedre, konkluderte Hodgson.

- Han var bare uheldig som ikke klarte å vise seg fra sin beste side i kveld, men det stod ikke på innsatsen eller viljen. Det gikk ikke hans vei, og det kan skje med angripere.

- Vi må også gi kreditt til Utrecht. De var godt organiserte og disiplinerte i forsvar. De spilte hele tiden med mange folk bak ballen, og ga oss ikke mye rom, noe også deres resultater i denne turneringen beviser.

Hodgson fikk også spørsmål om Martin Skrtel ble erstattet av Sotirios Kyrgiakos i pausen som følge av en skade.

- Hadde jeg hatt andre midtstoppere eller forsvarere tilgjengelig, ville ingen av de to ha spilt. Jamie Carragher og Daniel Agger er skadet. Et par spillere vi liker ganske godt på reservelaget og akademiet spilte kamp med juniorlaget i FA Youth Cup i kveld. Jeg tenker på Jack Robinson, John Flanagan og Conor Coady. Vi ønsket ikke å svekke juniorlaget ved å ta dem med i vår tropp.