Owens advarer mot Watford

Akademi-manager John Owens ser frem til juniorcupens 5.runde i februar, men advarer mot motstander Watford. Kenny Dalglish kåret til den beste spiss i britisk fotball etter 2.verdenskrig.

Liverpool møter Watford i 5.runde i FA Youth Cup mandag 8.februar. Akademi-manager John Owens har allerede begynt å tenke på kampen, og tror at Watford kan bli en tøff motstander for de røde selv om kampen spilles på Anfield.

- Dette er en kamp jeg ser frem til. Jeg så Watford i fjor, da de møtte Birmingham, da vi skulle møte vinnerne av den kampen i semifinalen. De spilte god fotball, og selv om det til slutt var Birmingham som gikk videre, tror jeg Watford kan gjøre det bra denne sesongen, uttaler Owens til Liverpoolfc.tv.

- Vi har hatt speidere på kampene deres, og de virker å være et godt lag. Noen fans vil kanskje betrakte Watford som et lag fra de lavere divisjoner, men en slik holdning kan være veldig farlig. Man må konsentrere seg om en kamp om gangen, og gi alle lag den respekten de fortjener.

Liverpool sikter mot sin fjerde finale i FA Youth Cup på fem år. Owens mener juniorcupen er en viktig turnering for utviklingen til klubbens unge spillere.

- Vi vet vår rolle ved akademiet er å produsere spillere, men vi må innrømme at juniorcupen krydrer sesongen. Alle kamper er viktige, fordi de er en del av spillernes utvikling, men juniorcupen er ekstra spesiell for spillerne. Kanskje hovedsakelig fordi de da får spille på førstelagsarenaene. Det er utrolig for guttene å få sjansen til å spille sine hjemmekamper på Anfield. For mange kan det være de største kampene de blir involvert i.

Dalglish kåret til den beste
Magasinet Four Four Two har kåret Kenny Dalglish til den beste spissen i britisk fotball etter andre verdenskrig. Foruten Dalglish kom ni Liverpool-spillere på listen over de 50 beste. Ian Rush var den nest beste røde, på sjuendeplass. Kevin Keegan kom på 20.plass i kåringen, mens Roger Hunt ble rangert som nummer 24. Vi finner videre Fernando Torres på 29.plass, John Toschack på 31.plass, Michael Owen på 33.plass og Billy Liddell på 36.plass. Robbie Fowler blir rangert som nummer 41 og John Aldridge som nummer 48.

Her er listen:

1. Kenny Dalglish
2. Eric Cantona
3. Thierry Henry
4. Jimmy Greaves
5. John Charles
6. Stan Mortensen
7. Ian Rush
8. Wayne Rooney
9. Denis Law
10. Henrik Larsson
11. Dennis Bergkamp
12. Nat Lofthouse
13. Didier Drogba
14. Jackie Milburn
15. Geoff Hurst
16. Gary Lineker
17. Alan Shearer
18. Tommy Lawton
19. Mark Hughes
20. Kevin Keegan
21. Lawrie Reilly
22. Tommy Taylor
23. Gianfranco Zola
24. Roger Hunt
25. Bobby Smith
26. Steve Chalmers
27. Ruud van Nistelrooy
28. Wilf Mannion
29. Fernando Torres
30. Teddy Sheringham
31. John Toshack
32. Trevor Francis
33. Michael Owen
34. Francis Lee
35. Brian Clough
36. Billy Liddell
37. Dwight Yorke
38. Ian Wright
39. Ally McCoist
40. Don Revie
41. Robbie Fowler
42. Joe Jordan
43. Ray Crawford
44. Andy Gray
45. Allan Clarke
46. Jack Rowley
47. Andy Cole
48. John Aldridge
49. Trevor Ford
50. Duggie Reid