Peter Gulacsi avventer

Keeperen Peter Gulacsi er tilbake i Liverpool etter nok et låneopphold i Tranmere. Den 20-årige ungareren sier at han behøver spilletid, men er usikker på hvor det vil bli fremover.

- Det gjelder å finne den rette balansen, sier Gulacsi til LFC Weekly om hva som nå venter ham. – Hvis jeg blir her i Liverpool ønsker jeg å være i nærheten av førstelaget. Det blir å vente og se på hvilke tilbud og hvilke muligheter som oppstår. Jeg er en Liverpool-spiller og ønsker å imponere staben her så mye jeg kan. Jeg ønsker også å spille så mye jeg kan. Hvis det dukker opp en god sjanse til å spille i Championship eller høyere vil det være noe jeg kommer til å vurdere. Nå fokuserer jeg på meg selv og min egen utvikling, så får vi så hva som skjer i januar.

Ved siden av suverene Pepe Reina som førstekeeper, og Brad Jones som reserve, er det 20-åringene Dean Bouzanis, Martin Hansen og Peter Gulacsi som kjemper om å være den neste i rekken. Noe som igjen medfører at det er trangt om plassen bare for å få kamptrening med Liverpools reservelag. Gulacsi kom nylig tilbake fra sitt andre låneopphold hos Tranmere i League 1, hvor han fikk mye ros for sin innsats hos laget på andre siden av Mersey.

- Jeg tror jeg gjorde det rimelig bra, spesielt mot slutten hvor vi vant fire av seks kamper. I det minste var Tranmere høyere på ligatabellen da jeg reiste enn da jeg kom dit, forklarer Peter.

- Det jeg først og fremst mener jeg har blitt bedre på gjennom ligaspill er årvåkenhet under kampsituasjoner. Låneoppholdene har hjulpet meg når det gjelder utspill, å ta avgjørelser, håndtere innlegg og høye baller, ting det er vanskelig å kunne øve på under treningsøkter. Det blir ikke det samme å gjøre redninger og ta avgjørelser når du er under det presset som er i en kamp. Du kan trene og bli bedre teknisk på feltet, men du behøver også kamperfaring.

- Det tok ærlig talt litt tid til å bli vant med det, sier ungareren om at den tidligere keepertreneren Xavi Valero i sommer ble erstattet med nye folk. – Du kan si at det var en overgang fra spansk til engelsk måte å gjøre det på, men når alt kommer til alt er hovedprinsippene det samme. I fotball vil du ikke få oppleve kun en trener, eller en måte å trene på, slik at du må ha et åpent sinn og forstå at det er noe positivt i alle metoder.

- For min egen del må jeg bare prøve å utfordre de som er foran meg i køen, og hele tiden være mest mulig klar. Du vet aldri når du kan få en sjanse, selv om jeg ikke håper det vil komme som følge av at noen blir skadet men heller fordi jeg har vist at jeg er god nok.