Politikere i åpen krangel om Tom Hicks

Tidligere Liverpool eier Tom Hicks er årsak til at det nå har oppstått full ordkrig mellom den tidligere lederen for det konservative partiet i Storbritannia, Michael Howard, og den tidligere canadiske statsministeren Brian Mulroney.

Howard har vært Liverpool-fan hele livet, mens Mulroney er en nær venn av Hicks. Måten Hicks og George Gillett mistet kontrollen over Liverpool på, har falt Mulroney tungt for brystet. Canadieren skrev et brev til The Times, der han hevdet at Hicks hadde blitt urettferdig behandlet og feilaktig portrettert i Storbritannia.

- Det jeg opplevde med selvsyn i London, og også prosessen i forkant av rettssaken, var langt over streken for hva som er sømmelig. Det var hårreisende, skrev Mulroney.

- Faktum er at et lønnsomt og veldig verdifullt selskap, som Hicks og Gillett hadde forbedret gjennom betydelige investeringer og en rekke transaksjoner, ble solgt på billigsalg. Styremedlemmer i lukrative og prestisjefylte roller dolket eierne i ryggen, når deres oppgave var å beskytte eiernes interesser. De gjorde dette i et miljø som lignet en heksejakt, fortatte den tidligere canadiske statsministeren.

Han insisterte videre på at historien vil vise at Hicks var en god eier for Liverpool.

- Jeg antar at man vil reflektere og kommentere hvordan en slik urettferdig handling kunne skje i England, rettsstatens fødested.

Mulroneys versjon av begivenhetene har fått Mr Howard til å komme med en skarp respons, der han påpeker at Mulroney ikke nevner at Hicks og Gillett brøt en rekke løfter de hadde gitt da de kjøpte klubben.

- Jeg kjenner ikke Hicks eller Gillett personlig. Jeg kjenner heller ikke de nye klubbeierne. Men jeg har vært Liverpool-fan hele livet, og var like ivrig på å bli kvitt Hicks og Gillett som alle andre fans. I stedet for å rakke ned på britisk rettsvesen og fair play, burde Mr Mulroney heller være mer kritisk til hvilke venner han omgir seg med, og gå nærmere etter i sømmene hvordan disse oppfører seg, skriver Howard i sitt tilsvar gjengitt i dagens Liverpool Echo.