Premier League ber om forsikringer

Premier League har bedt Liverpools styreformann, Martin Broughton, om forsikringer om at Liverpool FC kan fullføre sine kamper sesongen 2010/11. Richard Scudamore & co er tydelig bekymret for Anfield-klubbens finansielle posisjon og eksistens.

De siste regnskapstallene for Kop Football (Holdings) Limited og Liverpool FC har fått alarmklokkene til å ringe hos Premier League. Vi kunne i går offentliggjøre de ildrøde tallene til Kop Holdings, og nå kommer det også frem at Liverpool FC for regnskapsåret frem til juli 2009 måtte bokføre et tap på £16M før skatt. Til sammenligning kunne klubben bokføre et overskudd på £10.2M året før.

På bakgrunn av dette har altså styreformann Martin Broughton blitt tvunget til å gi forsikringer til Premier League om at Liverpool FC er i stand til å gjennomføre alle sine kamper den kommende sesongen. Totalt skal gjelden i klubben ha vært på £351M ved utgangen av regnskapsåret. £233M av dette er gjeld til bankene RBS og Wachovia.

Broughton måtte levere bevis på at Liverpool kunne operere innenfor de sterke økonomiske retningslinjene som Premier League og UEFA opererer med, ifølge Daily Telegraph. Begge organisasjonene er bekymret for at Liverpool FC ikke kan operere som et levedyktig konsern i 2010/11-sesongen.

Avisen skriver at Royal Bank of Scotland skal ha gitt forsikringer om at klubben vil ha de nødvendige midler til å overleve frem til Tom Hicks og George Gillett har fått solgt seg ut.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.