Premier League støtter SOS

Richard Scudamore har oppfordret supporterunionen Spirit of Shankly til å fortsette sine kampanjer. Premier League mener at Liverpools store gjeld fortsatt er håndterlig.

I et møte med Premier League har supportergruppen SOS fått positive tilbakemeldinger, men samtidig hevdes det at man vurderer den gjelden som Tom Hicks og George Gillett har påført Liverpool FC å være bærekraftig.

SOS hadde bedt om et møte med daglig leder Richard Scudamore hos Premier League, noe som ble gjennomført på fredag. Med tynget gjeld i LFC ønsket man å spørre hvilke krav som blir stilt til klubbeiere, og med et utgangspunkt om at eiere som Hicks og Gillett ikke skal få styre verken Liverpool eller andre klubber i Premier League i fremtiden.

- Richard Scudamore oppfordret oss til å fortsette vår kampanje. Han forstår at fans ikke er fornøyde og at de ønsker noen svar. Det var det positive som kom ut av møtet, sier talsmann Jay McKenna hos SOS til Liverpool Echo.

- De var ganske imøtekommende i forhold til våre bekymringer, men det er klart at slik tingene nå står er det begrenset hva Premier League kan gjøre.

- Testen de har om personer er skikket til å være mulige eiere er ikke subjektiv. Hvordan Tom Hicks og George Gillett er som personer blir ikke vurdert.

Etter hva vi forstår er denne testen om å være skikket i hovedsak at man sjekker at vedkommende ikke har vært involvert med misligheter eller vært straffet i forbindelse med andre klubber, at man har ryddet opp ved eventuelle konkurser, og at man på nåværende tidspunkt ikke er tilknyttet en annen klubb.

- De fortalte oss imidlertid at de har sett på noen av spørsmålene som påvirker ikke bare Liverpool, men andre klubber i ligaen. De har lagt fram noen forslag om å forandre hva som skal være i testen om å være skikket, noe som vil bli lagt fra på årsmøtet til ligaen denne sommeren, fortsetter McKenna.

- Vi fortalte dem at nivået på gjelden i vår klubb nå er uhåndterlig. Responsen til Premier League var at fremtiden til klubben er for øyeblikket sikker og at de er tilfreds med at Liverpool kan oppfylle sine forpliktelser overfor ligaen. Dette var basert på den nåværende verdien til klubben og det faktum at, selv om vi taper penger, er bærekraftige ut fra verdien på våre aktiva, slik som at det er mulighet til å selge spillere. Denne tanken om hva som er bærekraftig er noe annerledes enn hva vi har.

- Vi ønsker å sørge for at denne situasjonen ikke skal skje igjen, sier SOS. – Premier League har prøvd å gi oss forsikringer, men for øyeblikket må klubbenes formenn bli enige om de forandringer som ligaen ønsker å innføre.

- En er avhengig av at de som eier fotballklubbene skal bli enige om det blir forandringer eller ikke.

- Våre planer er nå å holde presset oppe på Hicks og Gillett. Å sørge for at vi blir hørt på. Vi ønsker også å sørge for at Premier League aksjoner slik at dette kan bli hindret i fremtiden.