Preview: Liverpool-Trabzonspor

Liverpool Echo antyder at Steven Gerrard kan bli hvilt. Ryan Babel i kamptroppen. Christian Poulsen etteranmeldt i EL-troppen. Hodgson kan kopiere Shankly.

Roy Hodgson kommer ikke til å ta lett på kveldens playoffkamp til Europa League mot tyrkiske Trabzonspor, men har varslet at han kommer til å gjøre endringer på laget. Han vil ikke at spillerne skal presses gjennom flere kamper på 90 minutter på denne tiden av sesongen. Daniel Agger og Javier Mascherano er definitivt ute med skade. Antagelig vil Fabio Aurelio eller Martin Kelly spille venstreback. Joe Cole bør ha en god mulighet til å figurere i startoppstillingen da han er suspendert i de neste tre Premier League-kampene.

Ifølge Liverpool Echo kan Hodgson være fristet til å spare Steven Gerrard for å ha kapteinen uthvilt til mandagens kamp mot Manchester City.

Roy Hodgson bekreftet på gårsdagens pressekonferanse at Christian Poulsen er i troppen til dagens kamp. Etter det vi har brakt på det rene er midtbanespilleren etteranmeldt i Europa League-troppen. Liverpool har benyttet seg av muligheten til å gjøre én forandring på A-listen etter påmeldingsfristen 9.august. Med allerede 25 spillere på A-listen måtte én spiller av listen, og det ble David N’Gog, men ingen dramtatikk i det. Liverpools toppscorer kvalifserer også til B-listen, og franskmannen er istedenfor ført opp der.

Fernando Torres kommer nok ikke til å få mange spilleminutter. Liverpool Echo melder at Ryan Babel er i kamptroppen. Nederlenderen har ennå ikke spilt offiselle kamper etter sommerpausen.

Roy Hodgson håper å bli den første Liverpool-manageren siden Bill Shankly som vinner sine tre første e-cupkamper i klubben.

LIVERPOOL

Påmeldt Europa League-tropp:
Keepere: Cavalieri, Reina, Hansen*, Gulacsi

Forsvarere: Johnson, Agger, Kyrgiakos, Wilson, Carragher, Darby, Kelly*, Irwin*, Skrtel, Ayala*, Robinson*

Midtbanespillere: Aquilani, Aurelio, Gerrard, Cole, Jovanovic, Rodriguez, Babel, Mascherano, Lucas, Spearing, Poulsen, Shelvey, Eccleston*, Ince*, Amoo*

Angripere: Torres, Pacheco, Kuyt, N’Gog*, Dalla Valle*.

Fem seneste kamper:
Kaiserslautern - Liverpool 1-0 (privat)
Rabotnicki - Liverpool 0-2 (EL-kval)
Borussia Mönchengladbach - Liverpool 2-0 (privat)
Liverpool - Rabotnicki 2-0 (EL-kval)
Liverpool - Arsenal 1-1 (PL)

Skadenytt
Daniel Agger (hjernerystelse) og Javier Mascherano (legg) er ute. Alberto Aquilani (syk/lyske) var ikke med mot Arsenal, men det foreligger ingen opplysninger om italieneren er klar for spill.

TRABZONSPOR

Trabzonspor kommer fra Trabzon ved Svartehavskysten i det nordøstlige Tyrkia. Klubben kvalifiserte seg direkte for playoff-runden i Europa League etter å ha beseiret Fenerbahce i den tyrkiske cupen forrige sesong. De havnet også på femte plass i tyrkiske Super League, bak Besiktas, Galatasaray, Fenerbahce og mesterne Bursaspor. Trabzonspor er den mest suksessrike klubben i Tyrkia utenfor Istanbul, og har sanket seks ligamesterskap og åtte cupmesterskap. I perioden 1976 til 1984 vant de totalt 17 trofeer. Senol Günel, tidligere landslagssjef for Tyrkia, er trener. Troppen består i hovedsak av tyrkiske spillere, men tidligere Stabæk-spiller Alanzhino finnes i rekkene. Trabzonspor begynte ligasesongen sist helg med å vinne 2-0 borte mot Ankaragücü. Tidligere har de hentet hjem den tyrkiske supercupen med 3-0 mot regjerende ligamester Bursaspor. Teofilo Gutierrez scoret begge målene. Trabzonspor-trener Senol Gunes er optmistisk foran møtet på Anfield.

- Vi tar sikte på å lage en stor overraskelse. Vi spiller mot et lag som fortjener å være i Champions League, men nå om dagen kan du få et hvilket som helst resultat i fotball. For å bli en stor klubb må du jobbe hardt nok for å skape overraskelser. Det er det vi gjør. Det er som en tidlig finale for oss. Jeg ønsker desperat at laget mitt skal fortsette i Europa. Hvis vi kan nå gruppespillet og komme oss til 1/16-finalen, vil jeg anse det som suksess, sier Gunes til uefa.com.

Påmeldt Europa League-tropp:
Keepere: Tolga Zengin, Onur Kivrak, Bora Sevim

Forsvarere: Hrvoje Cale, Arkadiusz Glowacki, Ceyhun Gülselam, Selcuk Inan, Egemen Korkmaz, Tayfun Cora, Remzi Giray Kacar, Sezer Badur, Ferhat Öztorun, Rasimcan Degirmenci*.

Midtbanespillere: Engin Baytar, Gustavo Colman, Baris Atas, Alanzinho, Serkan Balci, Drago Gabric.

Angripere: Teofilo Gutierrez, Umut Bulut, Baris Memis, Burak Yilmaz, Jaja, Ibrahima Yattara, Hasan Ahmet Sari*.

Fem seneste fem kamper:
Trabzonspor - Standard Liege 0-1 (privat) 
Trabzonspor - KRC Genk 1-0 (privat)
Trabzonspor - Fortuna Sittard 1-0 (privat)
Bursaspor - Trabzonspor 0-3 (Super Cup)
Ankaragücü - Trabzonspor 0-2 (liga)

INNBYRDES OPPGJØR
Liverpool og Trabzonspor har blitt trukket sammen én gang tidligere. Lagene møttes i Serievinnercupen i 1976/77. Trabzonspor ant 1-0 hjemme i den første kampen, men Liverpool avanserte til kvartfinale etter 3-0 i returen på Anfield. Steve Heighway, David Johnson og Kevin Keegan nettet for de røde, mens Senol Gunes spilte for Trabzonspor. 

I åtte tidligere oppgjør mot tyrkiske lag har Liverpool vunnet tre og tapt tre. På Anfield er Liverpool ubeseiret, tre seirer og én uavgjort.

DOMMER: Thomas Einwaller (Østerrike)

TV-OVERFØRINGER: TV2 Sport [Norge], ITV1, LFC TV, Setanta Ireland

KAMPTIDSPUNKT: Torsdag 19. august klokken 20.45 norsk tid