Rafa ber om høyt lydnivå

Rafael Benitez ber om høyt lydnivå og sterk støtte fra tribunene foran kveldens kamp mot Tottenham. Manageren var veldig godt fornøyd med fansens støtte i Stoke.

- Supporterne var veldig, veldig bra mot Stoke. Vi spilte ikke bra i første omgang, men laget hadde vist innsatsvilje, og fansen støttet både laget og meg, og ga det tydelig tilkjenne da vi gikk til garderoben i pausen, sier Liverpool-manageren til lokalavisen Daily Post.

- Jeg er veldig glad for at majoriteten av fans forstår at vi jobber veldig hardt under vanskelige arbeidsforhold, og har forstått det lenge. Skal vi klare å snu denne trenden trenger vi fans som støtter laget. Fans som hjelper spillerne ute på gressmatta og manageren i sin jobb. Vi er enhet. Vi er alle sammen om dette, legger han til.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor, men de siste 2-3 månedene har alle snakket om oss. Dette er folk som ikke har noe med klubben å gjøre, og de snakker ikke om andre klubber på samme måte. Kanskje er det fordi vi er et topplag, og folk forventet at vi skulle henge med i tittelkampen hele sesongen? Jeg vet ikke. Vi vil forsøke å gjøre jobben vår på banen, og dersom vi begynner å vinne kamper vil kanskje folk la oss være i fred.

I forbindelse med kveldens kamp har enkelte medier stilt spørsmålstegn ved hvor lurt det var av Benitez å selge Peter Crouch og Robbie Keane. Duoen vil som kjent stille på motsatt banehalvdel på Anfield i kveld.

- Man må analysere hver eneste avgjørelse i sin rette kontekst. Da vil man finne årsaken til at det ble gjort. Hver klubb har sine egne problemer, og noen ganger må du selge om du ønsker å kjøpe. Jeg har stor respekt for Keane. Han jobbet hardt og gjorde sitt beste mens han var her. Det samme med Peter. Jeg var meget godt fornøyd med holdningene deres, sier Liverpool-manageren.

Det er ikke tvil om at kveldens kamp mot Tottenham er veldig viktig med tanke på en plassering blant topp fire. Den kan også være svært viktig for Benitez sin fremtid i klubben.

- Om denne kampen er et være eller ikke være? Det er åpenbart en viktig kamp for oss. Vi har ikke spilt bra, men vi vil med en seier likevel bare være ett poeng bak Tottenham, og med i kampen om fjerdeplassen for fullt igjen. Vi må gjøre vårt beste, ikke minst på hjemmebane. Det er en stor forskjell på å være ett poeng bak og sju poeng bak. Så med en seier vil vi være i en helt annen situasjon.