Rafa med pekefinger mot Purslow

Engelske journalister presset Rafael Benitez på hva som gikk galt i Liverpool på pressekonferansen foran Inter v Tottenham i morgen. Etter gjentatte oppfordringer kom det et kryptisk svar, der Benitez, uten å nevne navn, helt klart legger skylden på Christian Purslow.

Benitez ble spurt om årsaken til Liverpools nedtur etter at laget kom på 2.plass i Premier League i 2008/09-sesongen.

- Jeg foretrekker å ikke snakke for mye om Liverpool. Jeg foretrekker å ikke snakke om dette fordi jeg synes synd på supporterne. Jeg så deres supportere, og ble oppriktig lei meg på deres vegne etter tapet for Everton i helgen, repliserte Inter-manageren.

- Det er et spansk ordtak; «Hvit væske i en flaske må være melk». Hva betyr dette? Det betyr at etter 86 poeng og andreplass, hva ble forandret?

- Amerikanerne valgte å hente inn en ny administrerende direktør, og alt forandret seg. Så, hva forandret seg? Den administrerende direktøren involverte seg i alle avgjørelser. Han fikk inn en ny advokat, ny pressesjef, ny manager, ni nye spillere, ny medisinsk stab, nye fitnesstrenere. Alt ble forandret.

- Det første som skjedde etter at amerikanerne satte inn ny administrerende direktør, var at han snakket med noen spillere, og så forandret de alt vi hadde gjort tidligere. Så dersom dere lurer på hva som foregikk, så er det enkelt: De forandret på noe, som førte til at alt til slutt ble forandret.

- Så, hvit væske i en flaske: Melk. Dere vet hvem som har skylden.

Da Benitez ble presset ytterligere på dette, sa han bare:

- Hvit væske på en flaske. Dersom jeg ser John the milkman på Wirral, hvor jeg bodde, med denne flasken, vil jeg si: «Det er melk, helt sikkert».