RBS vil motsette seg søksmål

Liverpool Echo melder at Royal Bank of Scotland kommer til å motsette seg et hvert søksmål fra Hicks og Gillett i England. Echo kaster også lys over hvorfor bekreftelsen på NESV-overtakelsen dro i langdrag i går ettermiddag

Selve offentliggjøringen av salget av Liverpool FC til NESV ble nemlig forsinket på grunn av uenighet mellom Royal Bank of Scotland og Wells Fargo, den andre banken, som hadde lånt eierne rundt en fjerdedel av pengene. Uenigheten gikk på hvilke summer de to bankene hadde utestående hver seg. Forsinkelsen førte til at Mr Henry stadig ble mer nervøs, melder kilder nær prosessen til Echo. Flokene skal imidlertid ha blitt løst etter litt frem og tilbake.

- Vi er glade for at salget av LFC til NESV har blitt fullført, og er sikker på at dette vil gi klubben et godt grunnlag å bygge videre på slik at supporterne igjen kan nyte suksess både på og utenfor banen. Eventuelle fremtidige søksmål mot Royal Bank of Scotland vil vi motsette oss og kjempe mot, uttaler en talsmann for RBS.

Echo skriver at Hicks og Gilletts regime i praksis var over allerede på torsdag, da Mill Financial led to store nederlag på under en time.

Mill Financial hadde nemlig fått i stand en avtale med Hicks som ville nedbetale gjelden på £200M til RBS. Hedgefondet var nesten tvunget til dette, fordi det ellers ville tape de £75M som George Gillett allerede hadde misligholdt. Disse pengene har de nå selvfølgelig tapt, etter gårsdagens utfall.

RBS hadde imidlertid allerede inngått en bindende avtale med NESV, og avslo derfor forespørselen fra Mill Financial.

Omtrent samtidig tok Mill Financial kontakt med Premier League for å få tatt eiertesten. Dette fikk de også avslag på, ettersom forespørselen ikke kom fra fotballklubbens styre.

Disse to avslagene var det som satte Tom Hicks sjakk matt.

Hicks og Gillett hadde trusselen om fengsling hengende over seg, på grunn av forakt for en engelsk høyesterettsdom. Dermed var de tvunget til å heve den midlertidige begjæringen i Texas, noe som ga grønt lys for at NESV kunne overta Liverpool FC.